Ülikooli ametiühingujuht Aleksander Jakobson ütles BNS-ile, et toetusstreik kestab pool päeva ehk kella 8-12. Streigi ajal ei toimu õppetööd ega tööta ülikooli allasutused.

Jakobson lisas, et streigi täpne ulatus selgub siiski alles nädala pärast.

“Ülikooli konkreetsetes teaduskondades ja teistes struktuuriüksustes tuleb streik siis, kui seda pooldab kaks kolmandikku struktuuriüksuse töötajaist,” ütles ta.

Ametiühingujuhi sõnul peavad töötajad oma nõusolekut väljendama allkirjaga ning nende andmise aeg saab ümber järgmisel kolmapäeval kell 17.

Samal ajal valmistab ülikooli ametiühing ette virtuaalset aktsiooni, millele loodab saada toetust ka väljaspool ülikooli olevatelt inimestelt.

Teenistujate Ametiliitude Keskorganisatsiooni (TALO) juhatus otsustas pärast seda, kui ei jõudnud valitsuse delegatsiooniga kokkuleppele kõrgharidusega töötajate palga osas, et korraldab 4. detsembril Toompeal streigi ja miitingu.

TALO soovib kõrgharidusega töötajatele vähemalt Eesti keskmise palga suurust alampalka ehk ligikaudu 7300-kroonist kuusissetulekut, valitsus pakkus haridus- ja kultuuritöötajate palgafondi suurenemist järgmisel aastal kaheksa protsendi võrra.

TALO-l on 13 liikmesliitu ning 35 000 liiget, streiki toetab ka Eesti Ametiühingute Keskliit.

Viimati korraldas TALO streigi 1997. aastal ja sellest võttis osa 17 000 inimest. Seekord oodatakse osavõtjaid veel enam.