Pirogovi plats vs Harjumägi

Nii. Oletame, et sul vedas roppumoodi ja saidki soovitud erialale tasuta kohale sisse. Oledki tudeng! Nüüd tahad tudengina juua oma esimese Pilsneri. Tartus on selle jaoks loodud Pirogovi plats — tudengi oaas. Seal ei tule mitte ükski võmm sind avalikus kohas alkoholi pruukimise eest kiusama. Tallinnas Harjumäel kesvamärjukest rüübates pead aga iga hetk valvel olema ja pudelit kiivalt varjama.

Seis:
Tartu — Tallinn 1:0

Öine alkoholimüük
Sinu esimesest Pilsnerist on saanud seitsmes. Päike on juba loojunud, suitsupääsukesed ei sirista ning kell lööb kesköötundi. Mis edasi? Tartus liipad sa esimesse Statoili või Herne poodi ja tood kaheksanda õlle. Tallinnas, kus alkoholimüük on 23.00st 7.00ni keelatud, lähed sa lihtsalt nukralt koju. Kuna Tartus on alkoholimüük lubatud kolm tundi kauem, saab Taaralinn siit juurde kolm punkti.
Seis: Tartu — Tallinn 4:0

Ühikahinnad
Erinevalt riigiisade hulgas levinud seisukohtadest vajab ka tudeng raha. Mitte palju — 6.90st piisab. Esialgu. Seega on väga oluline, kui palju sa maksad oma ühikakoha eest. Kui jagad sõbraga tuba näiteks TTÜ renoveeritud ühikas, tuleb kuus välja käia keskmiselt 800-1000 krooni (koos kõigi kommunaalidega). Tartus aga paarsada krooni rohkem.
Seis: Tartu — Tallinn 4:2

Keel
Tellides Tallinna kesklinna Hesburgerist tavalist burgerit tuleb sul seista silmitsi slaavitariga, kes pärib: „Što? Gamburger?”. Ühesõnaga, Tallinn on üleujutatud mitteeestikeelträäkivatest ja mitteeestikeelträäkidatahtvatest mitteeestlastest. Teise lisamiinuse teenib pealinn ühe kõrgestiaustatud härra Pronksmehikese eest.
Seis: Tartu — Tallinn 6:2

Savisaar vs Ansip
Mõlema linna kaitseinglid — endised meerid. Ühel jagub 500-krooniseid üksnes pensionäridele, teine on ennast näidanud tudengisõbralikuna. Punkt Tartule.
Seis: Tartu — Tallinn 7:2

Bussitalongid
Tallinnas astud bussi ja klõpsutad läbi 5-kroonise sooduspileti ja haukad jäätist. Tartus satub hammastega masinasse 10-kroonine pilet ja jäätis jääb ära.
Seis: Tartu — Tallinn 7:3

Rock vs Kalev
Jätame siinkohal arvestamata, et Tallinna lipulaeva BC Kalev/Cramo eest mängis tervelt kolm musta. Las tulemused räägivad ise enda eest. Eesti meistrivõistluste finaalseeria võitis Kalev mängudega 4:3.
Seis: Tartu — Tallinn 10:7

Ja nüüd, hea abiturient, otsi juba välja oma lõpudiplom ja kuus fotot endast ning võta Tartu ülikooli sisseastujate sappa. Või lennukolledži omasse. Või EPA omasse. Tähtis on linn, mitte kool.