28. mail toimub Tallinnas, Radisson BLU hotellis väikeorganisatsioonidele mõeldud inspiratsioonipäev „Kontorivaba elu – olevik või tulevik?“. Üritusel uuritakse, millised on Eesti mittetulundusühingute ja väikeettevõtete võimalused parandada oma tehnoloogilist toimimist ja kommunikatsiooni.

„Kuna korraldame koos Targa Töö Ühinguga 31. mail Kaugtöö Päeva, räägime inspiratsioonipäeval huvilistele sellest, kuidas kaugtööd teha. Väikeorganisatsioonide ressursid on väga piiratud, kaugtöö ja läbimõeldud kommunikatsioon võimaldavad neid väheseid ressursse paremini ära kasutada,“ rääkis Microsofti Balti üksuse juht Rain Laane. „Kaugtöö loob ka võimaluse maapiirkondade elavdamiseks, sest uute tehnoloogiate tõttu ei pea inimesed kontoritöö tegemiseks linna kolima,“ lisas ta.

„Ka Eestisse on jõudmas mujal maailmas levinud koostöökontorite trend. Väiksemad organisatsioonid korraldavad oma igapäevast tööd peamiselt üle interneti ja saavad silmast-silma kokku vaid korra nädalas. Sellise töökorralduse puhul pole eraldi kontorit mõtet pidada ja seetõttu ongi tekkinud koostöökontorid ehk hub’id,“ kirjeldas kaugtööd Kadri Seeder Targa Töö Ühingust. „Inspiratsioonipäeval räägimegi, kuidas kontorivaba tööelu praktikas toimib ja kuidas mittetulundusühingud ning väikeettevõtted saavad tehnoloogilisi arenguid oma võimekuse tõstmiseks ära kasutada,“ ütles Seeder.

Konverentsi juhatab sisse Justiitsministeeriumi kantsler Margus Sarapuu. Kogemusi kaugtööst oma organisatsioonis jagavad muuhulgas Eesti Mittetulundusühingute ja Sihtasutuste Liit ning konsultatsiooniettevõtte CPD.

Lisaks toimub paneeldiskussioon kaugtöö ja maaelu võimalikkusest Eestis, diskussioonis osalevad moderaator Ainar Ruussaare juhtimisel majandusteadlane Andres Arrak, Microsoft Eesti juht Rain Laane ja Lasteveebi eestvedaja Janika Leoste.

Inspiratsioonipäev lõppeb kahe praktilise töötoaga, milles käsitletakse mittetulundusühingute ja väikeettevõtete jaoks eraldi kaugtöö, uute tehnoloogiate ja kommunikatsiooni pakutavaid võimalusi.

Ürituse täpsema programmiga on võimalik tutvuda http://bit.ly/JBGf6x. 31. mail toimuva Kaugtöö Päeva kohta saab lähemalt lugeda http://microsoft.ee/kaugtoo.