Sel nädalal otsustasid produtsendid katkestada koostöö eurolaulja Tanel Padariga, kes pidi vaheldumisi Jaagup Kreemiga laulma Thuy rolli menumuusikalis “Miss Saigon”. Viimase hetke asenduseks valis lavastaja Georg Malvius 22-aastase Kristo Leieri, kes on seni teinud Haapsalu Randlase teatris peamiselt helimehe tööd, kirjutab Lääne Elu.

“Kristo on meil kooripoiss. Ta on meeldiv ja kõrge häälega, nagu see partii nõuab,” selgitas valikut lavastaja assistent Jaanika Sillamaa.

“Nädal aega tagasi öeldi, et tuleb teha lisaproove,” ütles Kristo Leier. “Siin ma nüüd olen — proovid kestavad kümnest kümneni.” Leier ütles, et hirmu ta tähtsa rolli ees ei tunne, tuleb lihtsalt selline kindlus leida, nagu Jaagup Kreemil on.

“Miss Saigoni” esietendus on 2. novembril, kuid haapsallane usub, et saab napi proovide ajaga hakkama. “Suuri aariaid õnneks laulda ei tule. Tegelane on negatiivne karakter — jooksed korraks lavale, karjud midagi, ja jälle minema,” ütles Leier.

Kui Tanel Padar pidanuks Thuy rolli Jaagup Kreemiga vaheldumisi laulma, siis Kristo Leier on Kreemi varuvariant. “Kristo valmistab osa ette juhuks, kui Jaagup juhtub haigeks jääma,” ütles projektijuht Jarmo Seljamaa.

Kristo Leier on sündinud 27. mail 1980. Kooris hakkas ta laulma Wiedemanni gümnaasiumis.