Tegu on Euroopa juhtivate innovatsiooniagentuuride assotsiatsiooni TAFTIE aastakonverentsiga, millel osalevad 24 riigi delegatsioonid. TAFTIE eesistuja on 2011. aastal Eestit esindav EAS.

„Konverents pakub hea võimaluse tutvustada Tallinnasse kogunevatele Euroopa innovatsiooniagentuuridele Eesti kogemust e-teenuste ja küberturvalisuse vallas, millest räägivad mitmed meil tuntud inimesed. Konverentsil ei saa mööda kommunikatsioonist ja sotsiaalmeediast, mis mängib avalikus sektoris üha kasvavat rolli,“ rääkis EASi innovatsioonidivisjoni direktor, TAFTIE juhatuse esimees Ilmar Pralla.

Konverentsi avasid majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts ning Ilmar Pralla. Innovatsioonist avalikus sektoris Eesti näitel räägivad e-Riigi Akadeemia Sihtasutuse juhatuse liige Ivar Tallo ja Webmedia Groupi juhatuse esimees Priit Alamäe; valitsussektori rollist innovatsioonis teeb ettekande Taani Tehnoloogiainstituudi vanemkonsultant Jeremy Millard.

Eraldi teemaplokk on pühendatud küberturvalisusele, millest räägivad Lars Nicander Rootsi Riiklikust Kaitsekolledžist, Capgemini asepresident Hans van Grieken, kaitseministeeriumi nõunik Johannes Kert ning Swedbanki IT riskide haldamise juht Jaan Piirsalu.

Kommunikatsiooniteemadel esineb Tallinna Ülikooli kommunikatsiooni instituudi juht Kaja Tampere, sotsiaalmeedia kasutamisest valitsustasandil räägib Maria Belovas välisministeeriumist ning uue meedia alase mõttevahetuse peavad maha tehnokratid Peeter Marvet ja Henrik Roonemaa.

EAS kingib TAFTIE liikmesorganisatsioonidele omalt poolt EASi idufirmade konkursi Ajujaht 2010 võitja CLICK & GROW isekastuvad lillepotid. „Kuna TAFTIE liikmed on innovatsiooniagentuurid, siis pidasime Eestis välja töötatud innovaatilist lahendust parimaks kingiks, et näitlikustada meie ettevõtete loovat vaimu ja nutikat lähenemist universaalsele probleemile,“ kommenteeris Pralla.