“Tegelikult on beebibuum siin alles auru juurde võtmas, sest aprillis sünnib veel terve hulk igasuguseid sõralisi ja see läheb kuni mai keskpaigani aina tõusvas joones,” ütles Loomaaia direktor Mati Kaal.

Tema sõnul tegid kaamelid enne kevadpühi otsa lahti ning neid on veel kuus-seitse tulemas. “Eks see toob kaasa ka rohkem külastajaid, sest juba sel nädalavahetusel käis kaamelipoissi ja -tüdrukut uudistamas väga suur hulk linlasi,” lisas Kaal.

Tema sõnul on praegu sündivad loomad kõik sellised, kes piltlikult öeldes sünnivad ja jooksevad, mistõttu on nad ka kohe rahvale imetleda. Seega on loomaias algamas just see aeg, mil iga päev toob kaasa muutusi.

Loomaaia direktori sõnul on raske ennustada, kes täpselt millal poegib, kuid sündima peaksid nii kaljukitsed, mägilambad, hirved kui ka kõik teised sõralised. See tähendab ka, et aprilli lõpus lisandub iga päev lausa mitu uut isendit loomaaia praegusele elanikkonnale. “Juba ainuüksi davidi hirvesid, mida me ikka veel Hiinasse saadame, sünnib kindlasti üle paarikümne,” ütles Kaal.