Tallinna haridusameti hariduskorralduse osakonna juhataja Meelis Kond esitas linna haridusasutuste juhtide seminaril nõude anda kõik füüsilise vägivalla ja suitsetamise juhtumid menetlemiseks politseile. “Tähelepanuta ei tohi jääda ka ükski koolist puudumine, iga koolikiusamine peab saama karistatud,” ütles Kond.

“Kool peab võtma üha enam teenindava hoiaku ning oskama paremini suhelda lastevanemate ja pressiga,” ütles Kond.

Kõigi koolide oluline info nagu tunniplaan, konsultatsioonide ajad, sisekorraeeskirjad, ringide töö ja projektides osalemine, peavad olema kättesaadavad kõigile huvilistele kooli kodulehekülje kaudu.

Vanemaid tuleb õigeaegselt ja piisavalt teavitada lapse edasijõudmisest õppetöös ning probleemidest koolis. Õpetajad peaksid suutma märgata ja arvestada laste erivajadusi. Ühtlasi peaksid kõik õpetajad oskama esmatasemel nõustada nii vanemaid kui lapsi.

Integreerumissiht näeb ette tõsta õpilaste Euroopa-teadlikkust õppekava ja klassivälise töö kaudu, osaleda laialdasemalt Euroopa Liidu haridusprojektides ning leida sõpruskoole Euroopa maades. Samuti on Haridusametil kavas osutada rahalist toetust eesti ja vene koolide ühisprojektidele.

Tallinna haridusasutuste juhtide kahepäevane seminar jätkub neljapäeval, muuhulgas õpetatakse direktoritele suhtlemist pressiga.