Peale sotside ühe väljapaistvama poliitiku, Rainer Vakra plagiaadiga vahelejäämist, leidsid Eesti Päevalehe ajakirjanikud plagiaadikahtlusi ka teise sotsi, Anastassia Kovalenko akadeemilistest töödest. Täna avaldas leht omakorda suure uudise, kuidas erakonnad kopeerivad üksteise mõtteid suure hurraaga oma programmidesse. Ja jälle olid seal teiste hulgas tegelaseks sotsid, kelle kunagisest programmist leiti EKRE eelkäija mõtteid.

Tamm kinnitas, et sotsid ei ole sattunud erakordse kiusu ohvriks, vaid sündmused on arenenud oma loogikat pidi. Viimasel juhul pistsid ajakirjanikud erakondade programmid lihtsalt samasse ülikooli tööde plagiaati tuvastada aitavasse arvutiprogrammi ja nii need avastused tulid.

1x
00:00


Saates peatutakse pikemalt tänase Eesti Ekspressi avaldatud viimastel poliitsahinatel, kus muuhulgas vahendatakse, et reitingutes riigikogu valimiskünnise alla kukkunud Eesti 200 otsivat juba nö süüdlast. Nende ridades olevat neid, kes näitavad samuti meedia peale näpuga, justkui ei lastaks Eesti 200 esindajaid eetrisse.

Mihkel Tamm leidis, et see ei vasta kuidagi tõele – pigem on uustulnuk saanud rohkelt eetriaega ja trükimahtu. Küll aga hindas ta, et Eesti 200 pole suutnud seda teha oma sisukate ideedega, vaid pigem on jäänud silma skandaalikesed, mis nähtavasti on pannud valijad nende toetamise suhtes ümber mõtlema.

Mida arvata teiste erakondade kohta käinud sahinatest, kuula juba saatest!