"Sel aastal on kavasse lisandunud palju uusi koolitusi, näiteks infoturbe ja IT-taristu kaitse teemadel,“ rääkis programmijuht Agne Kivisaar. "Turvaintsidentide ärahoidmiseks ja turvariskide vähendamiseks korraldatavad koolitused ja teabepäevad aitavad ühelt poolt tõsta infoturbe alast teadlikkust, et ühiskonnas toimiks tavapärane elukorraldus ja teiseks tutvustavad tasuta tehnoloogiad, mida riik pakub", lisas Kivisaar.

Koolituste korraldajad rõhutavad, et tehnoloogia kasutamine ei ole eesmärk omaette, IT on vahend inimeste elu lihtsustamiseks. Sellepärast on paljudele koolitustele oodatud ka spetsialistid, kelle igapäevatöö ei puutu infotehnoloogiasse ja kelle ametinimetuses ei ole tähepaari „IT“.

Käesoleval aastal toimub kuni 75 riigi infosüsteemi koolitust, seminari ja teabepäeva, millel jagatakse erinevate valdkondade (RIHA, ISKE, KIIK*, DVK, X-tee, riigiportaal jm) arengutest värskeimat infot ja praktilisi kogemusi.

Sihtgrupid on elutähtsate teenuste osutajate esindajad, andmekogude pidajad, avaliku sektori dokumendihaldurid, raamatupidajad, juristid, IT spetsialistid, eraettevõtjatest IT arendajad jpt.

Tulevaste ürituste info on leitav koolituskalendrist, mida pidevalt uuendatakse. Palume üritustele registreerudes tutvuda kindlasti sihtgrupi kirjeldusega. Korraldajad jätavad endale õiguse kursuse ületäituvusel sihtgruppi mittekuuluvaid registreerumisi tühistada.

Toimunud ürituse koolitusmaterjalid, ettekannete slaidid ja infopäevade videosalvestused on leitavad rubriigis toimunud üritused. http://www.ria.ee/tark-e-riik-2011#toimunud

Üritused toimuvad Euroopa Liidu struktuurifondide programmi „Infoühiskonna teadlikkuse tõstmine“ raames, mida rahastab Euroopa Regionaalarengu Fond. Kõik koolitused on osalejatele tasuta ja neid aitab läbi viia AS BCS Koolitus.

*KIIK: Riigi Infosüsteemi Ameti kriitilise informatsiooni infrastruktuuri kaitse osakond.