Selleks, et mõnd popikooni või rokisaurust vaatama pääseda, tuleb välja käia palju pappi: Gary Moore 295-700 krooni, Pet Shop Boys juba 490 krooni, Iron Maiden praegu 350 jne. Kui võtta keskmiseks kontserdipileti hinnaks 300 krooni, siis tuleks ainuüksi viie väljakuulutatud kontserdi jaoks varuda 1500 krooni.

Lisaks veel traditsioonilised vabaõhuüritused - juunis Pühajärve Beach Party ja Bacardi Feeling, juulis Tamula järve festival ja kogu suve jooksul paarkümmend suveetendust teatritelt.

Kui tahta kõigist üritustest veel koos perega osa saada, siis neelaks kontserdisuvi summa, mille eest maamees endale liikuvad rattad alla saab.

Nii palju kontserte korraga paneb mõtlema, millel põhineb staaride maaletoojate pime usk eestlaste sellesuvisesse jõukusse? Eelmisel aastal käisid Eestis Metallica ja Bryan Adams. Nagu ühest suust rääkisid managerid ja räägivad ka sel aastal, et üle kolme-nelja ürituse ei kannata rahva rahakott välja. Väljakuulutatud Ricky Martini ja Garbage kontserdid jäidki ära. Tõsi küll teistel põhjustel kui rahva vähese huvi tõttu.

Mis on muusikapromootorid-kontserdikorraldajad sel aastal nii optimistlikuks muutnud? Majandus ei tõuse ja börs ei mullita? Kas tõesti astutakse välismaiste staaridega läbirääkimistesse teades, et riik jätab kontserdid käibemaksuvabaks? Sel juhul müts maha kontserdikorraldajate lobitöö ees.

Või loodavad kontserdikorraldajad näiteks selle peale, et üle hulga aja on pangad laenude osas vastutulelikumaks muutunud? Ühispank teatas, et tarbimislaenu saab nüüd ka eraisikute käenduse tagatisel; Hansapank hakkas väljastama 8,3% intressi ja kuni 30aastase tagasimaksmisperioodiga eluasemelaenu; kõik Eesti pangad annavad praegu noorperedele laenu tavalisest madalama omafinantseerimismääraga. Kallilt kätte tulnud laenuraha saab ju tõepoolest suvisele meelalahutusele raisata. On tudengeid, kes tulevasügisest õppelaenu arvelt juba praegu juuni lõpus Taanis toimuvale Roskilde festivalile minekuks raha laenavad.

Loomulikult jääb ka küsimus, millal lõpeb pensionär-artistide invasioon ja Eestisse tuuakse Robbie Williams, Madonna, Tom Jones või Oasis?