Uued Inteli tugikiibistikud (mida hakkavad kasutama kõik suuremad emaplaadivalmistajad) on isegi suurema tähtsusega, kui käesoleval aastal ilmuvad 3,2GHz ja kiiremad protsessorid. Juba praegu on pudelikaelaks süsteemisiini läbilaskevõime ja mälude töökiirus, mis ei võimalda kiiret protsessorit täielikult koormata. Inteli uued tugikiibistikud toetavad ametlikult DDR400 mälusid ja 800MHz (200x4) siin tõstab oluliselt süsteemi jõudlust. Seda on kinnitanud katsenäidiste testid. Lisaks toetavad Inteli uued tugikiibistikud ka AGP 8x ja Serial ATA liidest. Canterwood tugikiibistikus on integreeritud graafikakiirendi,  Performance Acceleration (PAT) tehnoloogia ja kahekanaline mälukontroller.

800MHz siin ja hyperthreading võetakse kasutusele alates 2,66GHz taktsagedusega protsessoritest. Müügile jäävad ka 533MHz siiniga protsessorid.

Taktsageduse suurenedes kasvab võimsustarve ja soojuseraldus. Juba pakutakse praeguste 300W toiteplokkide asemel arvutitele 360W ja 430W võimsusega toiteplokke. Tugikiibistiku põhjasillale tuleb paigaldada ventilaator või suur radiaator, mille jahutamise peavad tagama korpuse ventilaatorid. DDR400 ja kiiremad mälumoodulid varustatakse metallkattega, mis hajutab soojuse korpusesse. Kasvavad mälude töökindlusega seonduvad probleemid.

Kuumemad protsessorid, graafikaprotsessorid, mälud ja tugikiibistiku kiibid nõuavad tõhusat jahutust. Serial ATA liidesega kõvakettad ja optilised seadmed võimaldavad lintkaablite asemel kasutada ümarkaableid, mis parandab korpuse ventilatsiooni. Tõenäoliselt tuleb korpused siiski ühe ventilaatori asemel varustada mitme ventilaatoriga, lisaks protsessorite, toiteploki ja tugikiibistiku ventilaatoritele. Arvuti hakkab sõna otseses mõttes ruumi kütma ja kasutaja elektriarvet paisutama.

Tasuta ei saa midagi. Infotöötluskiiruse kasvu eest tuleb maksta suurema energiakuluga, mis globaalses ulatuses pole sugugi väike.