55-aastane Spielberg lõpetab California State University Long Beach’i filmi ning elektrooniliste kunstide erialal 33 aastat pärast seda, kui ta kooli pooleli jättis, et Hollywoodis karjääri teha.

“Olen seda juba palju aastaid teha tahtnud, et avaldada tänu oma vanematele, kes andsid mulle võimaluse õppida ning karjääri teha. Tahan kõigile noortele kinnitada, kui tähtis on oma hariduseesmärgid saavutada. Kuid ma loodan, et nad saavutavad need kiiremini kui mina,” ütles Spielberg.

Kui Spielberg mullu eriprogrammi järgi õpinguid alustas, oli enamus tema kunagisi õpetajaid juba surnud või pensionile läinud. Niisiis tuli “Schindleri nimekirja” ja “Reamees Ryani päästmise” eest Oscarid võitnud lavastajal ning produtsendil tudeerida professorite käe all, kes ise on õppinud tema filmidest.

Pärast keskkooli lõpetamist üritas noor Spielberg kahel korral edutult Lõuna-California Ülikooli filmikooli pääseda. Lõpuks võeti ta 1965. aastal California ülikooli, aga kolme aasta pärast ta lahkus sealt, lootes edukat karjääri teha. Järgmisel aastal näidati Atlanta filmifestivalil tema lühifilmi “Amblin”, mispeale sai temast kõigi aegade noorim režissöör, kes suure Hollywoodi stuudioga pikaajalise lepingu sõlminud.

Tema filmide seas on “Purpurpunane” (“The Color Purple”), “Lõuad” (“Jaws”), “Kolmandat liiki lähikohtumised” (“Close Encounters of the Third Kind”), “E.T.”, “Indiana Jonesi” triloogia ja “Juura-ajastu park” (“Jurassic Park”).