Võistlusjutud tuleb saata aadressil Endla 2b-1, Haapsalu 90503 20. detsembriks. Auhinnasaajad kuulutatakse välja aprilli algul Hans Christian Anderseni sünniaastapäeval.

Sten Roos (6.09.1970-29.10.1991) oli Haapsalu poiss, kelle elutee jäi kaasasündinud haiguse tõttu väga lühikeseks. Sellestki lühikesest ajast pidi ta umbes poole veetma ratastoolis. Ta ei saanud koos teiste poistega palli mängida või Paralepa rannas ujumas käia, aga seda enam lasi ta lendama oma kujutlusvõime. Sten kirjutas muinasjutte, millest osa on tema vanemad avaldanud kahes raamatus: "Steni muinasjutud" ja "Pääsuemanda lugu".

Poja mälestuseks kuulutasid vanemad Ann ja Ants Roos Steni esimesel surma-aastapäeval välja üle-eestilise muinasjutuvõistluse, mis tänaseks hõlmab juba kõiki maakondi ja millest on osa võtnud sajad lapsed. Paremad muinasjutud on avaldatud ajakirjas "Hea laps".

Tänavu oktoobri lõpus möödub Steni lahkumisest kümme aastat ja kümnendat korda algab ka muinasjutuvõistlus.

Ann Roos: "See on olnud meile väga tähtis. Meil on tõeliselt hea meel, et osavõtt võistlusest on olnud elav, möödunud aastal oli võistlusjutte 233. Ka juttude tase on järjest tõusnud. Jutuvõistlusega tegelemine võtab meilt järjest rohkem aega, aga see on viljakalt veedetud aeg."

Elus pole vist midagi rängemat, kui lapse kaotus. Päriselt ei saada sellest vist kunagi üle. Aga kurbus tahab väljaelamist ja elu elamist. Rooside leinast on välja kasvanud arvestatav koolinoorte kirjandusvõistlus, üks väheseid asju, mis püüab süstemaatiliselt ülal hoida laste üha vähenevat loovust.

Rooside arhiivi on kogunenud tuhandeid muinasjutte. Parimad on koondatud kogumikku "Merekarbi muinasjutt", mille illustreeris Ülle Meister ning ilmutas kirjastus "Tänapäev".

Roosid tänavad Eesti Rahvuskultuuri Fondi, Kultuurkapitali, Lääne maavalitsust, Tallinna ja Haapsalu linnavalitsust ning kõiki teisi, kes on vähemal või suuremal määral jutuvõistluse korraldamisel abiks olnud.