Soomaa on päris kena kohakene kus kevadest sügiseni käib arvukalt turiste. Kui alustada Riisa rappa viivast laudteest, siis huviline saab teha rabale tiiru peale suisa kahe tunniga. Kõik oleneb sellest, kui kaua rabamatkal olla. Kui soovitakse rabavaadet nautida, siis on seal olemas vaatetorn ja see asub enne rabalaukaid. Rabalaugaste ääres on võimalik pinkidel istuda ja loodust nautida ning samuti ka laukas ujuda.

Kui laugastest edasi minna, siis peagi jõuab jõe äärde, kus on samuti tore olla ja mõtiskleda. Jõe äärest viib tee edasi juba Riisa raba matkaraja algusesse tagasi. Kui kellelgi kurk kuivab ja on unustanud joogid matkale kaasa võtta, siis on ikka jama küll. Mõni julgem ehk riskib juua laukast või jõest kuidagi vett, aga keegi ei garanteeri, et see vesi joogiks kõlbulik on.

Kui on vaja keha kergendada kusagil poolel matkateel, siis küllap selleks kusagil puude varjus ka koht leitakse kui häda ei anna oodata kuni matkatee alguses asuva wc-ni jõutakse. Joogijanu ei saa kuidagi kustutada, sest spetsiaalset kaevu seal pole kust joogivett võtta saaks.

Sellest tulenevalt oleks mul ettepanek teha Soomaa rahvusparki puurkaev, et matkajad saaksid korralikku ja puhast joogivett janu kustutamiseks. Kust seda raha võtta? Mulle tulevad siinkohal meelde Roheline Jõemaa, PRIA ja Euroopa Liit. Keegi neist ehk on suuteline leidma rahalisi võimalusi Rahvusparki puurkaevu tegemiseks turistide heaks?