20-40 kraadi kallutatav paneel asub lahtiselt tugijalal. Selle võib jalale asetada horisontaal- või vertikaalasendis. Windows 2000 ja Me tuvastasid kuvari automaatselt ja mingit häälestamist vaja ei läinud. Proovisin mitmeid arvutimänge ja DVD-filme. Horisontaalasendis oli pildi kvaliteet, geomeetria ja värvuste tasakaal laitmatu (parim seninähtutest). Vertikaalasendis töötamiseks tuli kasutada firma Portrait tarkvara Pivot Software. See töötab Windows 9x/Me/NT/2000 keskkondades ja lisab tegumiribale ikooni, mille abil saab ekraanipilti pöörata vastavalt paneeli asendile. Vertikaalasend sobib tööks tekstidokumentide ja veebilehtedega. Proovisin seda esmakordselt. Mulle ta sügavat muljet ei jätnud. Ootuspärase laitmatu geomeetria asemel oli Windowsi töölaua alaserv veidi sissepoole kumer, nagu kõigil seni nähtud lameda esipinnaga kineskoopkuvaritel.

Huvitaval kombel on DVD-filme lamekuvaril palju mugavam vaadata, kui sama suure ekraani diagonaaliga sülearvutil, kus tuleb kramplikult säilitada vaatenurka. Konkreetsel kuvaril oli ekraani keskel üks defektne (punane) piksel. Neid on lubatud ka rohkem, nt 5-6, mis on juba küllaltki häiriv. Seetõttu tuleks lamekuvarit ostmisel tingimata kontrollida.

Süsteemiplokk ühendatakse arvutiga VGA-kaabli abil. Sisend on ka helikaardi ühendamiseks, mis võimaldab paneeliga ühendada kõrvaklapid. Süsteemiplokki ühendab paneeliga peenike kaabel, mille kaudu edastatakse toide, helisignaal ja digitaalne pildisignaal. Süsteemiplokil on liidesed kahe VGA-kaabli ühendamiseks. Loogilisem oleks küll digitaalsignaaliliides. Kuigi enamik kuvaadaptereid väljastab ainult analoogsignaali, leidub ka selliseid, mis väljastavad nii digitaal- kui ka analoogsignaali (nt ATI All-In-Wonder Radeon). Pole ju mõtet digitaalsignaali kuvaadapteris analoogsignaaliks ja lamekuvaris uuesti tagasi digitaalsignaaliks muundada.

N50PS lamekuvari paneeli alumine serv jääb laua pinnast vaid paari sentimeetri kõrgusele. Tume raam sobib sama värvi kõlarite ja klaviatuuriga. Kui paneeli pööratavus pole oluline, siis võib valida Sony N50 lamekuvari (ka neid on Tallinnas müügil olnud), mille jalg on teistsuguse kujuga. Sellel mudelil on jala sees stereokõlarid ja paneeli kõrgus on reguleeritav. Pildi heledust reguleeritakse automaatselt, vastavalt ruumi valgustusele. Mõlema kuvari hind on sama. Pärast viimast hinnaalandust peaksid nad maksma umbes 26000 kr. Selline hind teeb väga isuäratavad Sony lamekuvarid luksuskaubaks, mis jääb enamikule kättesaamatuks (odavaima 15-tollise lamekuvari saab umbes 16500 kr eest). 

PS Tegemist pole uudistootega, kuid Eestisse jõuavad paljud tooted suure hilinemisega ja minu kätte alles siis, kui mõni maaletooja sellist võimalust pakub.