Paljudel Internetitelefoni Skype kasutajatel on arvutisse ilmunud pahavara 65404-SkypeDefenderSetup.exe ja see püüab varastada tundliku infot. Nagu pahavaradel ikka kombeks, ilmub ekraanile ilus ja esmapilgul usutav kastike teatega:
Skype-Defender(TM) Installed! Please login to your account to apply new plugins
, kirjutab Villu Arak

Seda ei tohi mingil juhul avada! Kui vajutada kiiresti “enter” või klikata OK peal, on pahavara võtnud Skype enda võimusesse. Järgmiseks ilmub Skype’ sisselogimise aknake aga seal on “sign in” nupuke tavapärasest pisut erineva kujundusega. Pahavara varastab nii Skype’i ja kui võimalik siis ka kõik muud kasutajanimed ning paroolid, ja saadab need edasi kuhugi, kus vajatakse varastatud paroole.

Pahavara kustutamiseks tasuks uuendada oma viirustõrjeprogramme, hetkel peaks F-Secure, TrendMicro, Symantec, WebSense ja FaceTime Security Labs selle troojalasega hakkama saama. Aga piisab ka vaid faili 65404-SkypeDefenderSetup.exe kustutamisest.

Kõnealune pahavara ei levita end automaatselt ise, vaid vajab selleks “pahalasest” inimkäe abi, kes vastava teate enda valdusesse saadud paroolide abil mõnelt Skype’i kasutajanimelt või siis meiliaadressilt saadab.

Kuna pahavara ei levi automaatselt ise, vaid vajab inimese sekkumist, on selle ulatus ja levikukiirus õnneks väike.