“Hiljutine viiepäevane Gruusia-Lõuna-Osseetia-Vene sõda tekitas mul kohe mitmeid küsimusi,” kirjutab Stadnikov Ekspressis.

“Näiteks, miks ei osalenud mõne nädala eest korraldatud nii mälestusväärses teemakohasse telesaates ka siinse osseetia kogukonna esindajad? Kuidas see üleüldse juhtuda sa?! Eelkõige on see küsimus suunatud saatejuhtidele Ainar Ruussaarele ja Maksim Rogalskile. Seevastu jäid kohe vägagi hästi meelde kohaliku gruusia diasporaa naisesindaja eksalteeritult-demagoogiline, vestluskaaslaste või oponente rohkete vahelesegamistega saadetud sõnavõtud. Tundus, et isegi kogenud saatejuhid teda veidi pelgasid. Kuid külaliste valik oli ülimalt tähenduslik…,” leiab Stadnikov.

“Probleem on seda akuutsem, et Euroliidus kavatsetakse moodustada selle konflikti tagamaade uurimise sõltumatu komisjon. Vastav otsus võeti vastu paljuski pärast rahvusvaheliselt mõjukas saksa ajakirjas „Der Spiegel” avaldatud (30.08.2008) infot, mille kohaselt on OSCE vaatlejatel rohkesti just Gruusia presidenti Mihhail Saakašvilit kompromiteerivaid fakte, eelkõige sõjalise kallaletungi (koodnimi operatsioon „Puhas väli”; huvitav kellest siis?) Tshinvalile, osas . Viimaste lõplikul kinnitusel ei ole tal pikemas ajalises perspektiivis võimalik riigitüüri juurde jääda. Kindlasti peaks meie massmeedia avaldama selle artikli kärbeteta tõlke.”

Loe edasi Ekspressist.