„Seekord on Hvostov, nagu ta enamasti on, saanud asjale pihta," nentis Indrek Tarand, viidates Hvostovi viimases Ekspressis ilmunud artiklile „Teated karukoopast - Venemaa hetkeseis".

Juku-Kalle Raid siiski ei nõustunud Hvostoviga, et „KGB ei ole enam "in"" ja et „Putini süsteem hakkab lagunema". Ta ei arvanud, et väljastpoolt paistev muudatus oleks piisavalt suur, et Vene ühiskonnas midagi sügavamalt muuta: „Vene inimest on tabanud oma riigi suhtes erakordne ignorantsus. Venelastel endil on kompleks Venamaa suhtes," ütles Raid.

Kuigi Tarand märkis, et Leningradi keskmine kagebiit on kaotamas oma võimutäiust ja viimane kord said demonstrandid isegi veerand tundi marssida, ei tähenda see Raidi sõnul, et midagi oleks olemuslikult muutunud. „Süsteem on sarnane tšekkistlikust terrorist saati - põhiolemus ei ole muutunud," lisas Raid hiljem.

„Kui altpoolt mingit muutust ei tulnud, siis see -- et härra Medvedjev ei suvatsenud ühte marssi laiali ajada, ei tähenda, et oleks toimunud mingeid muutusi.... Nagu ütles Gustav Naan - kui välja vahetada autojuht, siis ei tähenda see, et välja vahetataks mootor," ütles Raid. 2000 protestimarssijat ei ole tema kinnitusel märk muutustest.

„Ajalugu on näidanud kõike muud, kui seda, et Venamaa oma kodanikest hoolib," võttis ta maha Indrek Tarandi jutu veidi optimistlikumaid noote.

Edasi loe Ekspressist.