Sihtasutuse poolt korraldatud konkursil selgitati välja kümme parimat eTwinning õpiprojekti, milles osalevad Eesti õpilased ja õpetajad. Projektide olulisemaks hindamiskriteeriumis oli rahvusvahelise internetipõhise koostöö sidumine igapäevase õppetööga.

Võitjatele andsid auhinnad üle Tiigrihüppe Sihtasutuse juhataja Enel Mägi ja Euroopa Komisjoni Eesti esinduse juht Toivo Klaar.

Esikoha saavutas Viimsi Keskkooli projekt “Voices Of The World” votw.wikispaces.com. Projekt on loodud selleks, et võimaldada erinevates keeltes kõnelevatel lastel oma “hääl” kuuldavaks teha. Igal kuul on erinev ülesanne. Näiteks laulavad lapsed omas keeles tuntud lastelaule või õpivad numbreid 1 — 10-ni. Teemade valik ei ole piiratud ning võimalik on kaasata kõiki kooliastmeid. Projektiga on liitunud lisaks Eestile, Šotimaa, Austraalia, Kreeka, Norra, Inglismaa ja Ameerika Ühendriigid. Viimsi Keskkoolis juhib projektitööd õpetaja Kairi Laane.

Teisele kohale tuli Tartu Hiie kool projektiga “Virtual art exhibition” etwinningpainting.pbwiki.com. Projektis osalevad Eesti, Leedu, Poola ja Hollandi koolide 1. klasside õpilased. Nagu ka pealkiri ütleb, on projekt suunatud kunstiõpetuse ja käelise tegevuse arendamisele. Ühisesse virtuaalkeskkonda panevad õpilased üles erinevatel teemadel ja tehnikas tehtud töid. Tatu Hiie koolis juhib projektitööd õpetaja Tiina Põllu.

Kolmanda koha projektis koostab Kadrina Keskkool koos ühe Hispaania kooliga veebiajakirja “Popular Dances” http://www2.edu.fi/magazinefactory/ magazines/ProjectKadrina.

Lisaks kahe riigi tantsude traditsioonidele, jagavad noored artiklite vahendusel infot ka oma maa, toidukultuuri, rahvuspühade jne kohta. Kadrina Keskkoolis juhib projektitööd õpetaja Merike Sikk.

Esikoha projektis osalenud Eesti õpilased sõidavad Tiigrihüppe toel Helsingisse Heureka keskusesse. Teistele õpilastele on autasuks osavõtt Nukufilmi animatsiooni töötoast.

Õpetajad, kelle projektid jõudsid kolme parima hulka, osalevad sõpruskoolide programmi rahvusvahelisel koolitusel. Ülejäänud tublid õpetajad saavad auhinnaks internetipõhiseks koostööks sobivaid töövahendeid. Kõik kümme projekti pälvisid ka eTwinningu rahvusliku kvaliteedimärgi.

Programmi Sõpruskoolid Euroopas/eTwinning www.etwinning.net toetab ja rahastab Euroopa Komisjon, koordineerib European Schoolnet. Eestis koordineerib programmi Tiigrihüppe Sihtasutus.

Kümne parima projektiga saab tutvuda http://tinyurl.com/2qcskv