Sotsid läksid valimisi võitma lootusega, et Mikserist saab uus peaminister. Kuna tegelikult jäädi kolmandaks, siis peavad Tšerepanovi hinnangul tulemuse eest vastutama nii juhatus kui erakonna esimees.

Mikseri ühe võimaliku asendajana nägi ta haridusminister Jevgeni Ossinovskit, kes on näidanud end tasakaaluka poliitikuna, kes suudab ühendada nii Eesti eestikeelset kui venekeelset kogukonda.

Tšerepanovi enda jaoks ei läinud valimised ka edukalt, sest ta sai 111 häält. Ta nentis, et kõik SDE nimekirjas kandideerinud vene nimega poliitikud said kokku umbes poole Mihhail Kõlvarti häältesaagist.

"See on sellepärast nii, et eesti valija mobiliseerus ja toetas Reformierakonda, kes suudab eestlastest valijate arvates ainsana vastu seista Savisaarele ja vene valija mobiliseerus, et Keskerakond saaks võita," rääkis Tšerepanov. Tasakaaluka programmiga SDE jäi jälle kahe poole vahele.

Sotsid tegid suure ukselt-uksele kampaania, mille käigus vene valijad ütlesid, et jah, sotsid on tõstnud lastetoetuseid ja teinud muid häid asju, aga nemad toetavad selle vastandumise tõttu ikkagi Keskerakonda.

Lisaks töötas Tšerepanovi hinnangul Keskerakonna kasuks kogu vene meedia, eriti PBK, mis rääkis hommikust õhtuni Keskerakonna saavutustest. Taolises olukorras ei suutnud sotsid valijateni viia oma sõnumit, mille kohaselt on SDE kõigi eesti inimeste erakond.