Savisaar leiab, et talle Marek Strandbergi poolt saadetud pöördumine “ei tuumaafäärile” pole saadetud täpsel aadressil, kuna temal pole “tuumaenergeetilist kiindumust”.

“Esiteks juhin tähelepanu, et praeguses Ignalina tuumajaama projektis on esitanud seisukohti küll erinevad poliitikud, kuid otsust ei ole tehtud isegi asukohamaas Leedus,” sõnas Savisaar meediale saadetud vastulauses. “Seda soovitakse Vilniuses teha vastava seaduse vastuvõtmise kaudu käesoleval kevad-suvel. Mis puudutab Eestit, siis olen jätkuvalt seisukohal, et tuumajaama projektis osalemise küsimus tuleb otsustada rahvahääletusega.”

“Rohelised väidavad, et nagu oleksin mina salastanud tuumajaama tasuvuse uuringu. Sellest “faktist” lugesin esimest korda roheliste pöördumisest. Ei Eesti Energia ega rohelised ei ole minu poole selle küsimusega pöördunud ning mina ei ole käskinud ka kellelgi vait olla ega materjale kalevi alla panna,” lausub Savisaar.

Savisaar nendib, et ta oleks uuringus olevast teabest ka ise huvitatud ja talle meeldiks kui Eesti Energia käituks korrektselt seda ministeeriumiga jagades. “Seni on eelistatud nendes küsimustes ajada asju pigem otse Stenbocki maja kui majandus- ja kommunikatsiooniministriga.”

“Olen rohelistele tänulik, et minu tähelepanu nendele teemadele juhtisite ja annan Eesti Energiale edasi soovi, et vastav info avalikustataks. Peale selle sooviksin teada, millel tugineb Rainer Nõlvaku Delfis avaldatud väide: “Eesti Energia seisukoht on vankumatu — majandusminister käsib vait olla.” Kui pean õigeks rahvahääletusel otsustamist, on loomulik, et inimestel oleks ülevaade erinevatest seisukohtadest ja argumentidest. Seda kõigi energialiikide, nii tuuma- kui ka tuuleenergia osas,” lausus Savisaar.