Peeter Tulvistel oli aprillis 32 protsendi valjameeste toetus, mis on mais kasvanud 40 protsendile. Avaliku arvamuse uuringufirma ES Turu-uuringud juhi sotsioloog Juhan Kivirähu sõnul on hoolimata viieprotsendilisest vahest Tulviste ja Savi valijameeste seas võrdsed võistlejad.

“Tulviste tulek oli nii võimas, et lõi alguses kõik pahviks. Nüüd hakatakse kaaluma ja olukorda hindama ning tegelikult on häälte jaotus kahe inimese vahel võrdne,” ütles Kivirähk. “Kui inimestele helistasime, siis öeldi, et ükskõik — ka Savi või Tulviste, mis näitab, et soosingus on lihtsalt kolmikliidu kandidaadid.”

“Eks Tulviste värskus, hea PR-töö võisteldes Kelamiga ja Isamaaliidu hea ajastus käristasid vahe minu ja Tulviste vahel üks hetk päris suureks,” tõdes Savi. “Aga kord on Piibeleht all ja Vestmann peal ning vastupidi. Mina pean presidendikandidaadina tähtsaimaks endaks jäämist ja olen päris kindel, et sel suvel puhkust ei tule.”

Kolmapäeval kohtub Savi oma presidendikampaaniat korraldava meeskonnaga. Siis selgub, mis samme astutakse. Valla- ja linnavolikogude juhtide kolmandaks eelistuseks oli kümne protsendiga Arnold Rüütel. “Rüütli fenomen on kindlasti seotud küsitluspäevale eelnenud õhtul Urmas Oti saates osalemisega,” märkis Juhan Kivirähk.

Rahvaliidu auesimees Arnol Rüütel oli heast tulemusest meelitatud. “Väga tore. Kuid ma ei ole mingit kampaaniat teinud, ega plaanigi teha,” sõnas Rüütel. “Viimasel ajal on palju helistatud ja kõikjale kutsutud ning olen ka nõustunud.”

Keskerakonna kandidaati Peeter Kreitzbergi eelistab presidendina näha kaheksa protsenti võimalikest otsustajatest sügisel valimiskogus. “Kõige hämmastavam küsitluse juures on Keskerakonna kandidaadi Kreitzbergi suhteliselt nigel esinemine, sest omavalitsustes on Keskerakonnal suur kaal,” lausus Kivirähk. Tema hinnangul näitab Kreitzbergi vaid kaheksaprotsendiline toetus seda, et poliitilise platvormi järgi eelistust ei tehta.

“Kreitzbergi hinnangul pole tulemus sugugi paha. “Olen näinud ka teisi sõltumatuid uuringuid ning nende tulemus on enam-vähem sama, kuid Savi ja Tulviste numbrid on natuke väiksemad,” rääkis Kreitzberg.

Savi on Tulvistest edukam Tallinnas ja Harjumaal, Tulviste omakorda on suures ülekaalus Rapla- ja Saaremaal. Kokku küsitleti kahe päeva jooksul 240 linnade ning valdade juhtfiguure. Mõõdukat Andres Tarandit pooldab vaid kaks protsenti, Ene Tombergi ja Aarand Roosi aga ei poolda ükski valijamees.