Üks pisikusaadetis oli Tüüringi liidumaale Rudolstadti saadetud kirjas, tõvespoorid leiti ka Schleswig-Holsteini liidumaal kahes postipakis.

Esmased analüüsid näitasid, et Rudolstadti tööhõivekontorisse 25. oktoobril saadetud kirjas olid antraksispoorid, ütlesid ametiisikud.

Schleswig-Holsteinis näitasid postipakkidest võetud esmased analüüsid samuti, et neis on tõvespoorid, ütles liidumaa tervishoiuminister Heide Moser.

Tüüringis tehti analüüsid ka kolmele inimesele, kes kirja kontoris puudutasid, ja seitsmele samas ruumis viibinule. Seni pole kellelgi antraksikokkupuudet tuvastatud, ütles Tüüringi tervishoiuminister Franz-Michael Pietzsch pressikonverentsil liidumaa pealinnas Erfurtis.

Tööhõivekontorist viidi kahtlane kiri Jenasse analüüsimisele ja esmaste positiivsete tulemuste peale saadeti sealt reedel edasi Berliini riiklikku laborisse. Lõplik vastus võidakse saada reede õhtul, ütles Pietzsch.

Kontor suleti ajutiselt ja desinfitseeriti. Laiemat avalikkust antraksikiri ei ohusta, kinnitas ta.

Töötajate kahtluse äratas see, et kirjal oli Pakistani saatjaaadress, kuid Saksa mark, mis oli ühes Saksa postikeskuses maksvusetuks tunnistatud, rääkis Pietzsch.