Sakslaste poolel peaksid platsile pääsema ka kapten Michael Ballack ja koondise suurim väravakütt Miroslav Klose, kes mõlemad olid vahepeal hädas pisivigastustega. Itaaliat ei saa kindlasti aidata nende kaitsetugitala Alessandro Nesta. Marcello Lippi saab taas kasutada eelmise mängu punase kaardi tõttu vahele jätnud Marco Materazzit, kuid võib talle eelistada ka Ukraina vastu mänginud Andrea Barzaglit.

Meeskondade võimalikud algkoosseisud (Reutersi andmetel):
Saksamaa (4-4-2): Jens Lehmann; Arne Friedrich, Christoph Metzelder, Per Mertesacker, Philipp Lahm; Bernd Schneider, Tim Borowski, Michael Ballack, Bastian Schweinsteiger Lukas Podolski, Miroslav Klose
Peatreener: Jürgen Klinsmann

Itaalia (4-3-2-1):
Gianluigi Buffon; Gianluca Zambrotta, Marco Materazzi, Fabio Cannavaro, Fabio Grosso; Simone Perrotta, Andrea Pirlo, Gennaro Gattuso; Francesco Totti; Luca Toni, Alberto Gilardino
Peatreener: Marcello Lippi

Saksamaa-Itaalia mängu väljakukohtunik: Benito Archundia (Mehhiko)

Saksamaa ja Itaalia on varem omavahel mänginud 28 korda — Itaalia on võitnud neist 13 ja Saksamaa 7 mängu, 8 korda on kohtumine lõppenud viigiga.

MM-il on meeskonnad kohtunud 6 korda ja kaks võitu teeninud Itaalia pole veel kordagi kaotanud. MM-i poolfinaalis on mängitud korra — 1970. aastal võitis Itaalia lisaajal 4:3.

Viimati kohtusid meeskonnad sel kevadel ja siis võttis Itaalia kindla 4:1 võidu. Väravad lõid Alberto Gilardino, Luca Toni, Daniele De Rossi ja Alessandro Del Piero Itaalia poolel ning Robert Huth sakslaste poolel.

Saksamaast võib käesoleva poolfinaali võidu järel saada esimene meeskond, kes jõuab maailmameistrivõistlustel kaheksas kord finaali. Varem pole ükski koondis üle seitsme korra finaalis mänginud.

Saksamaa osaleb MM-il 16 korda ja on kolmekordne maailmameister (1954, 1974, 1990). Ka Itaalia on kolmekordne maailmameister (1934, 1938, 1982) ja nad on püsinud kaotuseta juba 23 kohtumist järjest.

Saksamaa poolel on eelnevalt kollase kaardi teeninud Torsten Frings, Lukas Podolski, David Odonkor ja Arne Friedrich, Itaalia poolel Fabio Grosso, Gianluca Zambrotta ja Gennaro Gattuso.

Teisipäeval, mil poolfinaal aset leiab, tähistab oma 24. sünnipäeva Itaalia meeskonna ründaja Alberto Gilardino.

Kui mäng peaks minema penaltideni, siis räägib ajalugu Saksamaa kasuks, kes on võitnud kõik 4 penaltiseeriat MM-il. Itaalia seevastu on kõik 3 penaltiseeriat MM-il kaotanud.

Saksamaa ja Itaalia poolfinaal algab teisipäeval, 4. juulil Dortmundis kell 22:00. Teises poolfinaalis mängivad kolmapäeval Portugal ja Prantsusmaa.