Praegu on Vene okupatsioon koondanud rahva president Saakašvili selja taha. Opositsioonitegelased aga peavad teda juba vastutavaks Gruusia hävitavasse sõtta kiskumise eest, vahendab Associated Press.

Endise ministri Georgi Khaindrava sõnul tuleks Saakašvili lolluse eest vastutusele võtta. Samas leiab ta, et igasugune kohtuprotsess saab toimuda alles pärast seda, kui barbarid on maalt lahkunud.

Olukord saab minna ainult hullemaks, kui läheneb talv ja inimeste kannatused süvenevad.

Poliitilise eksperdi Ramaz Sakvarelidze hinnangul säilitab Saakašvili mõningase toetuse niikaua, kuni Venemaa president Dmitri Medvedev jätkab Saakašvili laimamist ja kutsub avalikult üles teda kukutama.

Gruusia valitsus üritab toime tulla rohkem kui 120 000 põgenikuga. Umbes 80 000 on majutatud rohkem kui 600 keskusse Tbilisis ja selle ümbruses, enamasti koolimajadesse.

Kooliaasta alates ja külmade ilmade saabudes võib rahulolematus rahutute põgenike hulgast levida laiematesse rahvahulkadesse.

Riigi niigi nõrgal majandusel kulub taastumiseks aastaid. Sildade, raudteede, maanteede, lennuväljade ja muu infrastruktuuri taastamiseks kulub miljardeid dollareid. Puu- ja köögiviljade hinnad Tbilisis on juba tõusnud.

Viimases intervjuus ütles Saakašvili, et tema valitsuse populaarsus sõltub sellest, kui hästi kulgevad ülesehitustööd. Enda sõnul ei tunne Saakašvili muret oma populaarsuse pärast.

Saakašvili populaarsus on vähenenud ka seetõttu, et korruptsioon ja vaesus pole kuhugi kadunud, eriti väljaspool Tbilisit. Keskmine kuupalk on vaid üle 2000 krooni.