„Gruusia on avatud ja valmis lahendama vaidlusaluseid küsimusi dialoogi ning läbirääkimiste teel,“ ütles Saakašvili oma pöördumises.

Gruusia riigipea lubas kiiremas korras ületada kriisi tagajärjed ja minna tagasi normaalse, rahuaja elu juurde, teatab infoagentuur Interfax. „Gruusia on sooritanud raskeima eksami ja Gruusia ühiskond jätkab vastuseisu Vene okupantidele,“ märkis Saakašvili.

„Me kannatame kõik välja, me taastame kõik – välja arvatud kaotatud elud – ja me tõstame kindlasti meie vallutamatu riigi jalule,“ lubas president.

Saakašvili lubab, et Vene-Gruusia suhted ei jää vaenulikeks. „Pärast Vene vägede välja viimist me peame hakkama mõtlema meie suhete tulevase vormi üle, seda selleks, et meie rahvad ei pöörduks teineteisest alatiseks ära.“

Venemaa president Dmitri Medvedev teatas eile, et Vene väed võtavad sisse positsioonid, mis olid kindlaks määratud 1999. aastal Gruusia-Osseetia rahvusvaheline kontrollkomisjoni poolt. Samuti lubas Medvedev, et väed alustavad täna lahkumist Gruusiast.

Tbilisi väitel aga Moskva oma lubadustest kinni ei pea ning mingit vägede välja viimist ei toimu.

Enne Gruusia 8. augusti sissetungi Tshinvalisse oli piirkonnas ligi 600 Vene rahuvalvajat.