Etteheited käivad ilmselt Lauluväljaku lähedusse, kuid planeeringualast välja jäävate kruntide kohta, mille kohta pole detailplaneeringut isegi mitte algatatud.

Antud detailplaneering, mille avaliku väljapaneku toimumise teade avaldati vastava riigihanke võitnud ajalehes Eesti Päevaleht 17. juulil, puudutab peamiselt Lauluväljaku ala, mitte Eesti näituste ala, kuhu Alatalu siseinfo põhjal soovitakse miljonivaatega kortereid ehitada.Detailplaneeringu seletuskirjast nähtub, et antud alale uusi korterelamuid rajada ei ole võimalik. Kõik Lauluväljaku territooriumile detailplaneeringuga ette nähtud ehitised on seotud Lauluväljaku põhitegevuse laiendamise ja infrastruktuuri ning hoonete kaasajastamisega.

Detailplaneering võeti vastu Tallinna Linnavalitsuse 30. juuni 2010 korraldusega nr 1144–k, detailplaneeringu põhijoonis ja korralduse eelnõu seletuskiri on leitav Tallinna veebilehelt linnavalitsuse istungite süsteemist.

Detailplaneeringu koostamise eesmärk on detailplaneeringu eelnõus sõnastatud järgmiselt:

Võtta vastu Kesklinnas asuva 26,39 ha suuruse maa-ala kohta koostatud Tallinna Lauluväljaku ja lähiala detailplaneering, aktsiaseltsi VALLIKRAAVI KINNISVARA töö nr 2/08, milles on ette nähtud moodustada 10 krunti (kolm sotsiaalmaa (ühiskondlike ehitiste maa) krunti, üks elamumaa krunt, kaks ärimaa krunti, üks elamu- ja ärimaa sihtotstarbega krunt ja kolm transpordimaa krunti); muuta sotsiaalmaa sihtotstarbega Narva mnt 95 krundi piire ja on määratud ehitusõigus Tallinna Lauluväljaku maa-alal asuvate hoonete rekonstrueerimiseks, hoonetele juurde- ja pealeehituste rajamiseks ning seitsme uue hoone, väikse kontserdilava, mänguväljakute jm rajatiste ehitamiseks; on ette nähtud moodustada sotsiaalmaa (ühiskondlike ehitiste maa) sihtotstarbega krunt (aadressi ettepanekuga Narva mnt 79a) ning on määratud ehitusõigus olemasoleva 2-korruselise hoone laiendamiseks ja hoonele ühe korruse peale ehitamiseks; on ette nähtud moodustada sotsiaalmaa (ühiskondlike ehitiste maa) krunt (aadressi ettepanekuga Pirita tee 16) lauluväljaku ala teenindava majandustsooni tarbeks ja määratud ehitusõigus kahe maa-aluse ning ühe maapealse korrusega hoone püstitamiseks; on määratud elamumaa sihtotstarbega Pirita tee 8 krundile ehitusõigus olemasoleva 2-korruselise mitme korteriga elamu laiendamiseks ja hoonele ühe korruse peale ehitamiseks; on ette nähtud muuta elamumaa sihtotstarbega Pirita tee 18 kinnistu piire ja moodustada kaks ärimaa sihtotstarbega krunti ning määratud ehitusõigus ühele krundile kuni 4 maapealse ja ühe maa-aluse korrusega ärihoone rajamiseks; on ette nähtud moodustada 50% ulatuses elamumaa ja 50% ulatuses ärimaa sihtotstarbega krunt (aadressi ettepanekuga Pirita tee 12a) Pirita tee 12 kinnistuga liitmiseks ning transpordimaa sihtotstarbega krunt katastriüksusega Pirita tee ja Tallinna lahe kaldakindlustuse lõik T1 liitmiseks. Lisaks on ette nähtud moodustada kaks transpordimaa sihtotstarbega krunti juurdepääsu teede rajamiseks ning määratud kõikide kruntide kasutamise tingimused.

Planeeringute registris oleva info alusel toimub detailplaneeringu avalik väljapanek ajavahemikul 04.08 — 18.08.2010, vastav teade ilmus Eesti Päevalehes 17. juulil 2010.”

Lauluväljaku direktor Riho Rõõmus sõnastas oma vastuse artiklile järgmiselt: “Toomas, ma ei saa absoluutselt aru, mida Sa tegelikult öelda tahad. Ja kardan, et ka lugejad on segaduses. 90% artiklist on lihtsalt vahtu ja linnavalitsuse sõimamist. Sul on õnnestunud inimesed segadusse ja asjatusse ärevusse ajada ja samas iseendale tähelepanu tõmmata. Tule lauluväljakule, ma näitan plaane, mida Sa eeldatavasti pole veel vaevunud uurima. Selgitan Sulle kõik ära. Loodan, et aruka inimesena saad Sa aru, mida toredat ja vajalikku me tegelikult lauluväljakule kavandame.

Eestimaalastele kinnitan, et lauluväljakule ei planeerita mingit individuaal- või korterelamute ehitust. Ma usun, et selle vastu tõuseks kogu Eesti ühiskond. Mis puudutab lauluväljakut ümbritsevate eramaade planeerimist, siis nendel tasub alati pilku peal hoida. Nagu kogu linna arengul.”