2

Mina isiklikult olen küll väga rahul. Esiteks olen ma nii laisk, et ei viitsi üldse arsti juurde minna. Tõesti, Eesti Vabariigi jooksul olen ma ühe korra polikliinikus käinud ja jäin väga rahule. Kõik oli puhas, teenindus oli suurepärane, interjööri oli stiilne — neli tärni viiest.

3
Kui aus olla, siis läksin ma polikliinikusse sellepärast, et ajalehed tekitasid paanikat ja kirjutasid, et ringi liigub mingi kopsukatk ja tapab kohe ära. Muidu köhisin niisama ja mõtlesin, et läheb mööda. Ajakirjanik aga ajas mu kohutavalt leili ja ma otsustasin läbi pargi tehnilisse ülevaatusse jalutada.

4
Polikliinikus oli väga lahe olla. Mõtlesin, et piinata ma ennast ei lase ja tunnistasin kohe üles, et olen suremas. Kartsin küll, et maetakse paugupealt maha, aga mis sinna ikka teha. Haigekassat on ikka omajagu makstud kah, nii et kullast labidas, kaelkirjakusült ja kõige kallima diskoriga peied palun.

5
Teenendus oli tõesti esmaklassiline. Ma leidsin arstist endale mõttekaaslase. Doktor ütles mulle, et see tuleb viirusest, aga viiruse vastu on teada ainult kaks rohtu — kõrge palavik ja päikesepaiste ning kirjutas mulle maarohud välja. Ütles, et kopsupilt niikuinii midagi ei näita, aga sitta kah, teeme ära.

6
Oigi nii. Esimene pilt ei näidanud midagi ja teine ei näidanud ka midagi. Õudselt lahe on see, kui lähed spetsialisti juurde ja see ainult kinnitab sinu enda veendumusi. Pole vaja arstide vahet sebida, küll päike ära ravib, küll ise mööda läheb, joo teed ja ära loe neid kuradi ajalehti.

7
Mina olen omad järeldused teinud. Tervislikud eluviisid algavad teaduslikult põhjendatud meediadieedist. Nüüd loen ainult Äripäeva ja närvid on korras. Keegi ei räägi seal eurolaulust ja kõik see jura, mis seal aetakse, ei lähe mulle absoluutselt korda. Täiesti stressivaba on lugeda. Soovitan.

8
Tegelikult on mul veel üks rikastav meditsiinielamus. Peresünnitus nimelt, seal pisteti mulle käärid pihku ja lasti nabanöör läbi lõigata. Lahe! Inimestel tulebki lasta ise meditsiinis osaleda, nii tekib ühine vastutus ja keegi ei saa süüdistada haigekassat — ise lõikasin ja loomulikult tuli väga hästi välja.