Teede- ja sideministeeriumi pressiesindaja sõnul on leppe eesmärgiks riigiasutuste spetsiifikat arvestavate digitaalallkirja rakenduste väljatöötamine ja digitaalallkirja kasutamise võimaluse tagamine riigiasutustes.

Lepingule kirjutasid alla justiitsminister Märt Rask, rahandusminister Siim Kallas, siseminister Tarmo Loodus, teede- ja sideminister Toivo Jürgenson ning riigisekretär Aino Lepik.

Neli ministeeriumi on pressiesindaja sõnul kaasatud töö spetsiifika — sisaldab suuremate registrite haldamist — tõttu, riigikantselei kaasamisega loodab riik kiirendada seni venima jäänud dokumendihaldusprogrammi rakendamist.

Projekti edukat läbiviimist juhib kõigi osapoolte esindajaid sisaldav töörühm, rahandusministeeriumi juurde luuakse veel eraldi projektirühm, mis peab kontrollima ja juhendama projekti käiku.

Projekti finantseerimine toimub sel aastal iga osalise poolt võrdsetel alustel, järgmisel aastal loodavad osapooled katta kulutused riigieelarve vahendite abil.

Teade ühise töörühma moodustamise kohta saabus teisipäeval, samal päeval oli ajaleht Äripäev kirjutanud sellest, et Eesti avaliku sektori infotehnoloogia areng on pärast selle juhtimise üleviimist riigikantseleist teede- ja sideministeeriumi alluvusse toppama jäänud.

“Riigi IT-poliitika kava on ohus, kuna seda ei peeta enam prioriteetseks,” märkis peaministri IT-nõunik Linnar Viik.