Eelnõu järgi ühinevad selle aasta 1. septembriks Tallinna sidekool ja Tallinna polütehnikum, Kose teeninduskool ja Tallinna Lasnamäe mehaanikakool ning Kuremaa põllumajandustehnikum ja Luua metsanduskool, teatas BNS-ile valitsuse pressiesindaja.

Tallinna sidekool ja polütehnikum jätkavad tegevust Tallinna polütehnikumina.

Suur osa Tallinna sidekoolis toimuvast õppest on piirkonna teistes kutseõppeasutustes dubleeritud, sealhulgas ka Tallinna polütehnikumis. Tallinna polütehnikum on riigi juhtiv kutseõppeasutus nüüdisaegset digitaaltehnikat rakendavates kutsealavaldkondades, nagu elektroonika ja automaatika, elektrotehnika ja energeetika ning arvutikasutus.

Tallinna sidekoolis toimuv õpe elektroonika ja automaatika, elektrotehnika ja energeetika, audiovisuaalse ja muu meedia ning arvutikasutuse kutsevaldkonnas hakkab ümberkorralduse tulemusel toimuma Tallinna polütehnikumis. Transporditeenuste kutsevaldkonnas hakatakse õpet läbi viima Tallinna transpordikoolis.

Kose teeninduskooli ja Tallinna Lasnamäe mehaanikakooli ühinemisel lõpetab tegevuse Kose teeninduskool.

Riik lõpetab Kose teeninduskooli tegevuse õpilaste vähese huvi tõttu, esmase väljaõppe praktikabaas on samuti nõrk ning kool ei suuda seda eraldatud eelarvevahenditega arendada. Riigi rahastatavad koolituskohad Kose teeninduskoolis on dubleeritud teistes Tallinna piirkonna kutseõppeasutustes.

Kuremaa põllumajandustehnikumi ja Luua metsanduskooli ühinemisel jääb tegutsema Luua metsanduskool.

Riik lõpetab Kuremaa põllumajandustehnikumi tegevuse õpilaste vähese huvi tõttu ning seoses asjaoluga, et kool ei tule eraldatud eelarverahaga toime.

Kool sattus 2002. aastal õpilaste arvu vähenemise ning õppemajandi kahjumiga töö tõttu makseraskustesse. Eelmise aasta oktoobri seisuga on koolil lühiajalisi kohustusi 1,65 miljonit krooni.

1. septembrist lõpetab tegevuse Kallaste kutsekeskkool, kuna õpilasi on seal vähe ja koolituse kvaliteeti pole võimalik parandada. Esmase väljaõppe praktikabaas on samuti nõrk ja kool ei suuda eraldatud eelarvevahenditega seda arendada. Kutsealast koolitust hakkab Kallastel korraldama Tartu kutsehariduskeskus, mis hakkab kasutama selleks olemasolevaid õpperuume.