Riigikantselei korraldataval Balti keti mälestusüritusel Viljandis peab kõne ka president Toomas Hendrik Ilves. Tallinnas korraldataval üritusel peab kõne Tallinna linnapea Edgar Savisaar.

Tallinna pressiteenistusest öeldi Delfile, et vastust küsimusele, miks linn ja riik Balti keti aastapäeva koos ei võiks tähistada, võiks pigem riigi käest küsida. "Tallinna linnavalitsus moodustas ajutise komisjoni Balti keti 25. aastapäeva tähistavate ürituste ettevalmistamiseks oma otsusega juba 18. detsembril 2013 ning on ka hiljem avalikkust teavitatud kavandatavatest üritusest. Info Viljandis toimuvast kontserdist jõudis avalikkuseni märkimisväärselt hiljem ehk tegelikult alles äsja," teatas Raepress.

Riigikantselei teatel otsustati üritus Viljandis korraldada, kuna Tallinnal olid sündmusega juba oma plaanid tehtud. "Leiame, et Balti keti aastapäevast võiksid osa saada võimalikult paljud eestimaalased," ütles riigikantselei EV 100. aastapäeva programmi juht Jorma Sarv Delfile. "Kuna Tallinna linn oli varasemalt juba teatanud, et korraldab mitmeid üritusi, otsustas riigikantselei pöörata tähelepanu pealinnast kaugemale. ERR teeb sündmustest Viljandis ka teleülekande."

Sarv ütles Delfile, et Viljandi üritust ühendavad pealinna omaga samast kujundusstiilist inspireeritud visuaalid, mida sündmuste tutvustamisel on kasutatud. Samuti on Viljandi ürituse korraldajad tegemas koostööd Rahvarinde muuseumiga.

"Meil on hea meel ka selle üle, et esialgse info kohaselt on TTV-s eetrisse minev kontsert kavas vahetult enne ERR-s lõppevat Viljandi ülekannet. See tähendab, et teleri vahendusel saab soovi korral osa mõlemast sündmusest," ütles Sarv.