Õige, see ei ole meie asi, kellega te kohtute!
On ainult üks tingimus: kohtumise peate kinni maksma oma isiklikust rahast! Juhul kui kohtumine plekitakse kinni kuluhüvitiste (loe:maksumaksja) rahakotist, on kõigil õigus teada saada, kelle peale see papp kulub!

Erasta päts leiba - satud arestikambrisse.
Erasta 100 000 - satud valitsusse.
Erasta 1 000 000 - satud riigikokku.
Erasta 10 000 000 - satud Brüsselisse.

Kui me tahame püsima jääda, on vaja põhiseadust muuta ja uued reeglid kehtestada. Kui ülbed, ennast täis ja rumalad inimesed võimu juurde lasta, on tulemuseks häving ja hukk.

Seadust tuleb muuta nii, et saaks ebapädevad isikud riigikogust tagasi kutsuda. Ja ei mingeid hüvitisi selle eest, tegemist on nn vallandamisega usalduse kaotuse tõttu. Selline käitumine ja raiskamine on lubamatu.

No on ikka küll minu asi, kui sa minu raha eest kohtumas käid. Tuleb anda põhjalikult aru, mis oli kohtumise teema ning kokkuvõte. Kas olukorda arvestades ei peaks riigikogus läbi viima päris põhjaliku auditi ja alustama ebaotstarbeliselt ja põhjendamatult kasutatud raha tagasi nõudmist?

Eesti Vabariigi kodaniku ja valijana saadan riigikogu esimehele Ene Ergmale avaliku kirja, milles palun lõpetada riigikogu liikmetele ümbrikupalga maksmine, milleks on nn kuluhüvitised. Nii kõrgel tasemel kontrollimatult suurte summade maksmine riivab olulisel määral rahva õiglustunnet.

Ka Ameerikas ollakse maksumaksja raha kulutamise suhtes väga tundlik. Ja au sees on need, kes ei raiska. Nt senaator Biden (praegu asepresident) käis iga päev Washingtonis senatis tööl rongiga. Autodega uhkeldamine esindab Aafrika mentaliteeti.

Pooli riigikogulasi mitte ei valita tagasi, vaid nad osutuvad valituks. Me valime ju parteid, mitte inimest. Kelle nimi nimekirjas eespool, see osutub ka valituks, kuigi hääli sai ta kümme korda vähem kui nimekirja viimane tegelane. Veel elu näidanud, et mida rohkem sa käkki keerad, seda kuulsam sa oled. Ja kuulsaid inimesi valitakse meil rõõmuga riiki juhtima.

Jaguar on kallim mark kui Mercedes Benz või Audi ja välismaalgi võivad väga vähesed endale selist lubada. See on sulaselge priiskamine.Tüüpiline Eestis – vanuritele antakse aastas tuhat krooni ja Vilja Savisaar sõidab miljonilise autoga.

Kui riigikogulased praegu oma oma valijatega kohtuksid, siis oleks neist vähemalt 90 protsendil kindlasti silm sinine. Arvata võib, et praegu kohtutakse kas armukese või sugulastega.

Riik – see on ka kodanikuühiskond, ja kui rahvas on teid millekski volitanud, siis peaks volituse piiridest kinni pidama. Kuna riigi hea käekäik on meie kõigi huvi, siis see peab töötama rangelt seadustest ja normidest lähtudes, selle tegevus peab olema läbipaistev ja arusaadav. Mõte, et see pole teie asi, kellega ja millal ma kohtun”, on äärmiselt ebariigimehelik. Tegelikult ikka on küll meie asi, kuna raha kasutamine on riigi raha kasutamine. Riigi raha kulutamine on õigustatud ainult juhul, kui see on argumenteeritud ja seotud aruandlusvormiga.