„Hitachi, Toshiba, Samsung, Canon, Sanyo, Sony, Panasonic, NEC, Mitshubishi, Fujitsu, Sharp ja Olympus on tulemas turule väikeste vesinikuenergial baseeruvate mikrokütuse elementidega, mis asendavad traditsioonilised patareid ning pakuvad mobiilset toidet süle- ja pihuarvutitele, mobiiltelefonidele, videokaameratele, kaasaskantavatele DVD-mängijatele ja digikaameratele… Esimesed vesinikkütuse elemendid jõuavad maailmas jaemüüki järgmisel aastal. Need pakuvad näiteks arvutitele toidet mitmeks päevaks, samas kui praegused akud peavad vastu vaid paar tundi.“

Vesinikurevolutsioon tõotab maailma muuta, kui vaid fossiilsete kütuste põletamisel põhinevaid tehnoloogiaid ja seadmeid turustavad suurfirmad uuele tehnoloogiale kaikaid kodaratesse ei loobiks. Nafta- ja gaasihinnad kasvavad. Selle maksab kinni tarbija. Lõpmatult ei saa see kesta. Kõik olulisemad autotootjad töötavad välja vesinikul põhinevaid autosid, busse ja veoautosid. Toyota, Honda ja GM lubavad, et esimesed kommertssõidukid jõuavad piiratud koguses autosalongidesse 2010. ja 2012. aasta vahel. On see vesinikurevolutsiooni algus? Palju energiat kulub vesiniku tootmiseks? Kas tõesti lõpeb naftatransiit ja meredelt kaovad tankerid. Mis saab siis tuumariigi Venemaa majandusest, mis praegu põhineb nafta- ja gaasiekspordil?

Arvutite, mobiiltelefonide ja muude vidinatega peaks asi olema palju lihtsam kui autodega. Sülearvutite uut tüüpi metanoolakudest on räägitud juba mitu aastat. Esitletud on prototüüpe, kuid seni neid veel müügil pole. Seega pole ka võimalust peos hoida mõnd vesinikrevolutsiooni kuulutajat. Mis siis ikka, ootame ja vaatame, kas Rifkini ennustused täituvad.