Sotsiaaldemokraat Kreitzberg mainis oma tänases avalduses vastuvõetamatuid muudatusi kirjandi korraldamisel. „Esiteks, nagu ma sel nädalal riigikogus teatasin, toimub tänavu kirjandi kirjutamine täpselt samadel põhimõtetel ja samasuguse teemaesitusega kui eelmisel aastal,” meenutas Reps. „Saalis viibis ka Peeter Kreitzberg, kelleni see info pidanuks ka kõigi eelduste kohaselt jõudma, kuid me oleme valmis teda uuesti teavitama. Kõikvõimalikke muudatuste ideid riigieksamite korralduse osas on liikunud mitmeid, kuid neid tuleb arutada rahulikus olukorras, mitte vahetult enne eksamiperioodi algust.”

Kreitzberg osutab veel, et kooli hoitakse viimase hetkeni teadmatuses, millise õppekavaga jätkatakse sügisel. „Jällegi, sel nädalal riigikogus teatasin, et 2007. aasta 1. septembril jätkatakse kehtiva õppekavaga, uus kava saab rakenduda kõige varem 2008. aasta 1. septembril,” lükkas Reps väite ümber.

Ministri sõnul pole õppekava protsessi lõpule viidud, sest õppekavauuenduse ümber on palju erinevaid arvamusi ja esile kerkinud probleemid uute tööversioonide sisus tuleb lahendada, teatas Delfile haridusministeeriumi pressiesindaja. „Kui Kreitzberg ei pannud riigikogus räägitavat tähele, siis oleme valmis seda üle rääkima,” pakkus ta abi.

Kreitzberg teatab, et valitsus ei ole suutnud siiamaani määratleda, kui suur on sel aastal riigieelarvest valla- ja linnaeelarvetele eraldatav munitsipaalkoolide toetus ja et seetõttu valitseb „teadmatus pedagoogide palganumbrites” ning töövihikute ja õpikutega seotud kulude osas. „Palganumbrid määrati 1. veebruaril, kui valitsus kinnitas määrusega 18 protsendise õpetajate palga alammäärade tõusu,” meenutas Reps.

Minister ütles, et töövihikute ja õpikute hüvitamise summad on kirjas riigieelarve seaduses, kus on selgelt määratletud hüvitise suurus. Vastav info on kõik omavalitsustele edastatud ja tasuta töövihikute tulek sellest aastast on olnud korduvalt jutuks ka meedias. „Ütleks, et segaduses on üks rahvasaadik, kes pole ehk toimuvat tähelepanelikult jälginud, aga me oleme alati valmis sama juttu uuesti rääkima, et tema segadust vähendada,” sõnas haridus- ja teadusminister.