Kunagi aastate eest juhtus lausa selline kole lugu, et turuärimees Mait Metsamaa oli ammu-ammu surnuks tulistatud, maha maetud ja palgamõrva tellijalgi oldi juba jälil, aga Metsamaa näopildiga plakat rippus ikka kesklinnas.

No ja teiseks on välireklaami keelamisel see hea külg, et ilmselt algab nüüd nännijagamise aeg palju varem. Minul pole midagi selle vastu, kui parteid mulle pastakaid ja komme annavad, ega ma sellepärast neid veel valima pea. Kellel jookseks mööda külge maha üks korralik klõpsuga pastakas või märkmik või peotäis lutsukomme? Kuulu järgi jagas mingi partei eelmiste valimiste eel graniitsõelmeid (et talvisel ajal libe poleks) — jällegi tarvilik meelehea.

Nii et parteid — mõelge aga vahvamaid reklaamkinke välja. Päris tore oli lugeda oravasümboolikaga kondoomipakkidelt üleskutseid kiireks tegutsemiseks ja pigistada maasikakujulist stressipallikest. Või ampsata mõõdukate õunu.

Tavalised kalendrid ja pildiraamid koos kandidaadi pildiga on nõmedad, pastakad ja pliiatsid ja helkurid kuluvad aga alati marjaks ära. Endalgi on mul kotis linnapea isa Rein Ratase nimega pastakas ja võtmekimbu küljes kollane oravasabakujuline võtmehoidja. Ega ma pole sellepärast veel Keski ja Reformierakonnaga laulatatud.