Laar on Ansipi valitsust mitugi korda mõnuga õõnestanud: Nord Streami uuringute lubamise aegu oli nimelt Laar see, kes jõuvahekorra enda kasuks keeras ning tema asemel välisministriks saanud Urmas Paeti eriti lolli olukorda pani. Valitsuse otsuse teatavakstegemise päeva hommikul kõneles Paet veel uuringute lubamisest, pärast lõunat tuli tal aga hakata kaitsma ei-otsust.

Blogis on Laar jõuliselt võimuloleva valitsuse seadusloomet kritiseerinud — jättes sealjuures täiesti tähelepanuta, et valitsuses istuvad tema enese juhitava partei ministrid. Ilus ju nii ei ole, võiks parem ministrid tööle panna. Noh, nüüd panigi: Juhan Parts saatis oravate uue tööseaduse puu taha ja sotsidest ministrid tegid sama.

Nii ongi ansiplased oma häbematu tööseadusega üksi jäänud, ja paras neile: keerasid vindi mitmekordselt üle, täiesti liiale läksid. Kui juba valitsuskoalitsiooni liikmed eelnõu ei toeta, mis siis veel opositsioonist oodata. Reform kaotab toetust, see on siililegi selge. Kelle taha lähevad oravate valijad?

Eelkõige kaldub nende toetus IRL-i poole. Sotsid on oravasõprade jaoks liiga vasakpoolsed ja ka liiga mökud, pole nad seal paduparempoolses valitsuses eriti millegagi hakkama saanud. Savisaart ei hakka endised Reformi toetajad ometi valima, enne hakkab päike läänest tõusma. Noh, mõned kalduvad roheliste poole, aga noist niikuinii elulooma pole. Rahvaliidust pole üldse mõtet rääkida.

Ja ongi nii, et Ansipi kokkukeeratud jamadest on kõige rohkem kasu Laaril. Seda enam, et formaalselt on tal ju praegu käed puhtad: tema valitsusse ei kuulu. Järgmisse kindlasti, täitsa võimalik, et peaministrina.