“Püüton hammustas päris kõvasti, kuid meil on siin arst olemas ja kannatanu sai kohe abi,” rääkis telesarja produtsent Valdo Kask SL Õhtulehele.

Produtsent rääkis, et hammustajaks oli tavaliselt kägistamiskombega kolme meetri pikkune püüton. Ta keeldus aga ütlemast, kes ja millise riigi robinson mao teravaid hambaid tunda sai, kuidas see üldse juhtus ja missugune saatus tabas püütonit. “Seda kõike näeb siis, kui sari ekraanile jõuab, sest püütoni rünnak jäi pildile,” rääkis Kask.

Tallinna loomaaia asedirektori Vladimir Fainšteini sõnul pole püüton küll mürgine, kuid tema hammustus on siiski ohtlik, sest need haavad ei pruugi kaua kinni kasvada ning võivad minna mädanema. Fainštein ütles, et püüton tavaliselt ei ründa, aga kui inimene astub talle peale, võib ta hammustada.

Robinsone ohustab Malaisias kokku 200 liiki madusid, kellest poolsada on mürgised. Kask ise põrkas maoga kokku reedel võtteplatsilt naastes, kui umbes poolteise meetri pikkune peenike hallikas roomaja mõnekümne sammu kaugusel hotelli juures võttegruppi jõllitas.

Robinsonid on nüüdseks saarel olnud kolm päeva. Kask rääkis, et iga päev on saarel valitsenud põrgukuumus — 32 kraadi varjus. “Õhuniiskus on koguni 80-85 protsenti. Selline tunne on, nagu oleksid saunas. Päevas tuleb kolm korda särki vahetada,” ütles Kask.

Samas Malaisia skäärides filmivad oma Robinsoni-sarju ka Norra TV3 ja Venemaa ORT. Nemad alustasid võtteid juba kaks nädalat tagasi.