Tema juhitav organisatsioon levitab üleskutseid luua ligi poolt Eestit hõlmav Vene territoriaalne autonoomia.

Sügisel leidsid Lasnamäe elanikud oma postkastidest kaunis ehmatava sisuga venekeelse lendlehe, milles kutsutakse venelasi ärkama ja ühinema oma õiguste eest. Lendlehe juures on kaart, mis näeb ette Eesti poolitamise eestlaste ja venelaste tükiks.

Ligemale poolel Eesti territooriumist moodustataks Vene autonoomia. See kuuluks küll Eesti Vabariiki, kuid selle elukorralduse üle otsustaksid suurel määral kohalikud venelased.

Tallinna volikogu liige Tiina Mägi toimetas Lasnamäe postkastidest leitud lendlehe volikogu esimehele Toomas Vitsutile. Too omakorda tegi järelepärimise kaitsepolitseile (Kapo).

Oktoobri algul teatas Kapo linnavolikogule, et on ässitamisest teadlik: „Materjalide levitamisega tegeleb Uue Põlvkonna Põhja-Läänelaste Liit, kuhu kuulub kolm isikut."

Kapo väitel on lendlehtede levitajad neile teada ning nad jätkavad nende jälgimist. Kes on siis see äärmiselt kohmaka nimega Uue Põlvkonna Põhja-Läänlaste Liit?

Äriregistrist tuleb välja, et tänavu kevadel on asutatud sellenimeline mittetulundusühing. Asutajad Oleg Morozov ning registreerimispaberites millegipärast läänepärast nimekuju kasutav Alexandr Yuryev.

Liikumisel on kodulehetaoline sait, kust selgub ühingu veidravõitu nime taust. Nimelt on seal palju juttu Eesti Vabadussõja ja Vene kodusõja ajal tegutsenud valgekaartliku Loodearmee käekäigust. Niisiis see on idee või identiteet. Kontakttelefonil vastab Morozov ise. Ei nõua mingit vaeva, et leppida mehega kokku, et ta oma ideest räägiks. Ta tuleb Ekspressi toimetusse kohale. Pisut Hemingway-stiilis habemega ja pidurdamatu jutuvooluga mees.