Muuli lausus „Terevisiooni” saates, et teda ja saatejuhti Marko Reikopi võidakse selle väljaütlemise tõttu vallandada. Sellegipoolest kutsus Muuli vaatajaid üles järgmistel valimistel mitte Res Publica poolt hääletama, kuna see erakond olevat murdnud oma põhimised valimislubadused.

Res Publica peamiste murtud lubadustena nimetas Muuli, et riigikokku ja kohalike volikogude koosseisu kuuluvad samad inimesed. Teiseks oluliseks murdmiseks nimetas Postimehe arvamustoimetuse juht asjaolu, et Res Publica teeb Tallinnas koostööd Keskerakonnaga, keda nimetas riigikogu valimiste ajal amoraalseks erakonnaks.

Muuli lisas, et teisipäevases Postimehes ilmus tavapärase juhtkirja asemel pealkirja “Tallinna võimutüli. Res Publica alustas taas läbirääkimisi Keserakonnaga…” all valge laik ja kiri: “ei leia lihtsalt enam sõnu”.

Postimeest on nii meedias kui ka poliitikaringkondades nimetatud kaudselt ja otse Reformierakonna-meelseks väljaandeks. Oma kaalu annab ka asjaolu, et Postimehe peatoimetaja Mart Kadastik on toiminud teatud hetkedel Reformierakonna esimehe, endise Tartu linnapea Andrus Ansipi nõunikuna.

Keskerakonna häälekandja Kesknädal on valinud Muuli Eesti halvimaks ajakirjanikuks ja kahtlustas teda kinnimakstuses.