Resolutsioon võeti neljapäeval vastu 581 poolt- ja 50 vastuhäälega, erapooletuks jäi 44 saadikut. Parlament kutsub ELi liidreid üles "tugevdama märkimisväärselt ELi piiravaid meetmeid Venemaa suhtes", nõudes muuhulgas sanktsioonide laiendamist kõigile, kes on seotud Aleksei Navalnõi ning tema toetajate vahistamise ja vangistamisega.

Parlament soovib näha sanktsioone ka võimudega seotud Vene oligarhide, president Putini lähikonna ja Venemaa propagandameedia vastu, sealhulgas tuleks piirata nende ELis reisimise õigust ning ligipääsu ELis asuvatele varadele.

Parlamendiliikmed nõuavad ühtlasi Aleksei Navalnõi ja kõigi teiste Venemaale naasmise tõttu kinnipeetud isikute viivitamatut ja tingimusteta vabastamist, olgu nad siis ajakirjanikud, Navalnõi meeskonna liikmed või opositsioonipoliitikut toetavad kodanikud.

Peatage Nord Stream 2 lõplikult

Arvestades ELi-Venemaa suhete aastatepikkust halvenemist, soovivad Euroopa Parlamendi liikmed, et Venemaaga tehtav koostöö kriitiliselt üle vaadataks, eriti mis puudutab projekte nagu Nord Stream 2. Parlament kutsub ELi üles vastuolulise gaasijuhtme ehitust viivitamatult peatama. Ühtlasi rõhutavad parlamendiliikmed, et EL ei tohiks enam hämara taustaga Vene raha avasüli vastu võtta.