Leedu välisministeerium esitas täna migratsiooniametile taotluse kanda Venemaa ja Bulgaaria kodanik Kirkorov riiklikku välismaalaste nimekirja, kellel on keelatud Leetu siseneda, vahendab Leedu Delfi.

Dokumendis, millega pöördus migratsiooniameti poole Leedu välisminister Gabrielius Landsbergis, öeldakse, et Kirkorov on oma paljukordsetel ebaseaduslikult annekteeritud Krimmi külastustel „teadlikult eitanud Ukraina territoriaalset terviklikkust ja suveräänsust ning nii õigustanud kaudselt Vene Föderatsiooni agressiivset tegevust”.

„Me anname süstemaatiliselt hinnangu tegelastele, keda Venemaa püüab kasutada oma välispoliitika edendamiseks, eesmärgiga mõjutada Leedu elanikke. Samuti ei tohiks unustada ja peaksid saama karmi hinnangu ka Valgevene kodanikud, kes osalevad arveteõiendamises rahumeelsete protestides osalejatega,” ütles Landsbergis.

Leedus algas niinimetatud musta nimekirja võimaliku laiendamise arutelu pärast seda, kui sai teatavaks, et toetusi mittetoimunud või edasi lükatud ürituste eest on makstud ka ettevõtetele, mis kavandasid Vene artistide Kirkorovi ja Mihhail Šufutinski kontserte.