Žürii esimees oli Äripäeva uudiste ja uuriva toimetuse juht Viivika Rõuk. Eestist olid fotosid hindamas ajakirjanik Jaanus Piirsalu ja spordifotograaf Joosep Martinson. Välismaised žüriiliikmed olid seekord Leedu dokumentaalfotograaf Tadas Kazakevicius ning Soome juurtega ent Hollandis tegutsev koolitaja, visuaalne kunstnik, toimetaja ja kuraator Rebecca Simons.

Kokku laekus konkursile 539 fotot. Fotod kandideerisid neljas erinevas kategoorias: uudis, olemus, portree ja sport. Osalejaid oli tänavu 43. Kategooriate lõikes võitnud tööde hulgast valis žürii omakorda parima töö, mis pälvis tiitli „Aasta Pressifoto 2020“.

Nominentide hulka jõudis ka kaks Ekspress Meedia fotot. Jaanus Lensmenti foto matusebüroo juhist Toomas Daumist nomineeriti portree kategoorias ning tema teine foto siseminister Mart Helmest maski ette panemas on nominent uudise kategoorias.

Toomas Daumi juhitud Tallinna matusebüroosse jõuab aastas kuni 2500 surnut.

Žürii avalikustas täna nominendid. Võitjad tehakse teatavaks Pressifoto näituse avamisel ja auhinnad antakse üle Meedialiidu pressipeol 5. märtsil. Iga kategooria võitja saab diplomi ja 1000 euro (neto) suuruse preemia. „Aasta Pressifoto 2020“ autor pälvib lisaks veel 1000 euro (neto) suuruse preemia.