USA riigipea ametlikul Twitteri-kontol, mis juba 11 päeva pärast tulevasele presidendile Joe Bidenile üle antakse, on jälgijate arv oluliselt väiksem kui Trumpi isiklikul kontol, ent see pakkus presidendile siiski viimase võimaluse sõna sekka öelda, vahendab TechCrunch.

Twitter otsustas Trumpi kavalale manöövrile reedel kiiresti reageerida, kustutades tema säutsud kontolt vaid minutitega. Võrgustik selgitas, et platvormil kehtivate reeglite kohaselt ei ole sanktsioneeritud isikutel võimalik täielikust keelust mööda minna varukontode kasutamisega.

Trump vastas oma säutsudes Twitteri otsusele tema kasutaja sulgeda, süüdistades ettevõtet ühises vandenõus tema poliitiliste oponentidega.

"Olen juba pikka aega öelnud, et Twitter on läinud sõnavabaduse keelustamisega üha kaugemale, ja täna õhtul on Twitteri töötajad koostöös demokraatide ja radikaalsete vasakpoolsetega mu konto eemaldanud, et vaigistada mind - ja SIND, 75 miljonit suurepärast patriooti, kes minu poolt oma hääle andsid," säutsus Trump.

"Twitter võib küll olla eraettevõte, aga ilma valitsuse kingituseta artikkel 230 näol ei ole nende eksistentsi enam kauaks," hoiatas Trump, viidates seadusele, mis annab sotsiaalvõrgustikele õiguse oma platvormidel kehtivate reeglite üle otsustada ja sealset sisu modereerida. "Ma arvasin, et nii juhtub," lisas ta.

Trump väitis ka, et liitub õige pea mõne teise sotsiaalvõrgustikuga või loob ise ühe seesuguse. Varem on arvatud, et Trump liitub parempoolse sotsiaalvõrgustikuga Parler, ent reede pärastlõunal eemaldati selle äpp Google Play Store'ist. Apple on öelnud, et kaalub samasugust sammu, mis tähendaks, et Parleri rakendust ei oleks enam võimalik alla laadida ei Androidi ega Apple'i seadmete kasutajatel.

"Oleme pidanud läbirääkimisi paljude teiste saitidega ja peagi teeme suure avalduse, samal ajal kui uurime ka võimalusi lähitulevikus enda platvormi ülesehitamiseks," märkis riigipea.