"Liigutamise ajal on kaitsekombinesooni sisetemperatuur sama nagu oleksid aurusaunas, prillid kipuvad uduseks minema, kirjeldab Gundarova.

"Inimesed on hirmul ja ärevil, seega sageli kutsutakse kiirabi, et saada nõustamist, mida teha näiteks kõrgenenud palaviku korral. Hetkel on talvine aeg, liikumas on erinevad viirused ja igal inimesel võivad tekkida viirustunnused. Väga palju on inimesi, kes kohe kahtlustavad endal koroonaviirust, kuid iga köha ja nohu ei ole COVID-19," selgitab ta.

Gundarova saab praegusel ajal jõudu oma kolleegidelt, kes igapäevaselt samuti rasket tööd teevad. "Nad annavad keerulisel ajal turvatunnnet ja jagavad positiivseid emotsioone. Meeskonna kokkuhoidmine on eriti oluline, sest see annab meile igapäevatöös jõudu vastu pidada. Seda tööd saab teha meeskonna toel ja patsientide tänusõnade jõul," ütleb naine.

"Igaüks meist saab olla kangelane järgides lihtsamaid reegleid. Kanna maski, pese käsi, hoia distantsi, ära mine haigena tööle, kooli ega seltskonda. Need on kõige lihtsamad tegevused, millega hoiame ära viiruse edasikandmise ja selle leviku vähenemise. Mida vähem viirus levib, seda vähem on meil tulevikus vaja seda ohjeldada. Kallis Eesti rahvas, kõik koos saame viirusest võitu!" kutsub ta inimesi üles vastutustundlikule käitumisele.

Ootame positiivseid ja inspireerivaid lugusid ning vihjeid, sest head lood on jagamiseks. Kirjuta meile jagamehead@delfi.ee!

Sa tead kedagi, kes on ehe näide inimlikust suurusest ja isetusest? Kedagi, kes kriisi kiuste või just tänu sellele on ägedale ideele elu sisse puhunud? Kedagi, kelle mõtted ja energia annavad kogukonnale uue hingamise? Kedagi, kes muutis enda elu tundmatuseni? Vahest oled sa ise just üks sellistest? Võibolla on sinu naabruskonna hingeks hoopis mõni loom?