„Kardan, et see toob neile rohkem valu ja probleeme kui lahendusi,” põhjendab Pomerants oma seisukohta intervjuus Postimehele üleilmsel aidsiga võitlemise päeval. „Eestis on HIV-positiivsetel ühiskonna tolerantsuse praegust taset arvestades väga raske, sest sallivust pigem ei ole kui on.”

Pomerants nendib, et ikka veel on levinud arusaam, et HI-viirusega nakatunud on ise oma haiguses süüdi ja las surevad pealegi. Ta avaldab arvamust, et sallivus ja mõistmine tulevad alles siis, kui haigus puudutab eestimaalasi laiemalt — nagu Estonia katastroof, mis võttis peaaegu kõigilt tuttava või lähedase.

Pomerantsi ennast puudutas aids esimest korda teravalt siis, kui raadiost anti teada Queeni laulja Freddy Mercury surmast. „Tundsin, nagu oleksin kaotanud kellegi lähedase,” kõneleb ta, „sest ta oli inimene, kellest kui artistist pidasin ja pean siiani väga lugu.”

Pomerantsi sõnul on teadmine, et haigus ohustab kõiki, jõudnud järjest rohkemate inimesteni. „Ehkki endiselt leidub ka neid, kes arvavad, et kui nad ei ole süstivad narkomaanid, siis neisse see ei puutu,” tõdeb ta.

Ministri aidsivastane retsept on väga lihtne: tuleb kasutada kondoomi. „Mõtlen siin eelkõige noori, kes elavad lahedat seksuaalelu või kelle seksuaalelu võlud ja valud seisavad veel ees,” täpsustab ta.