Viimase ööpäevaga tehti 11 729 analüüsi, vahendab Leedu Delfi.

Leedu haiglates on üle 2122 koroonahaige, kellest 163 intensiivravil. Lisahapnikku vajab 1161 patsienti ja 99 on juhitaval hingamisel.

Leedus on kokku nakatunud 80 556 inimest.

Surmajuhtumeid on nüüd kokku 704.

Aktiivseid juhtumeid on Leedus praegu 45 798.

Leedus hakkasid täna kehtima ka uued piirangud, mille kohta tegi valitsus otsuse esmaspäeval.

Piirati inimestevahelisi kontakte. Koos võivad olla maksimaalselt kahe perekonna liikmed, välja arvatud juhtudel, kui on vaja abi anda ja hoolitseda haigete või puuetega inimeste eest.

Keelatud on korraldada erapidusid, kui osavõtjaid on enam kui kahest perest või leibkonnast. Teisest perest ei tohi olla üle kümne inimese.

Kõik riigi- ja omavalitsusasutused, riigi- ning eraettevõtted peaksid üle minema kaugtööle. Kui see pole võimalik, tuleb järgida kõiki ohutusreegleid.

Kuni 10 000-ruutmeetrise pinnaga kaubanduskeskused peavad eraldama ühele ostjale 15 ruutmeetrit, ja kui pinda on üle 10 000 ruutmeetri, eraldama ühele kliendile 30 ruutmeetrit.

Kaubanduskeskuste parklates tohib olla hõivatud kuni 20% kohti, välja arvatud kohad, kus pargivad töötajad ja puuetega inimesed.

Poodidel soovitatakse suurendada kassatöötajate arvu, et järjekordades ei oleks üle viie inimese. Poes peaks käima ainult üks pereliige korraga.