Väikesed maapoed jm keskkonnad, kus reeglit mõistlikult järgida pole võimalik, sellega kaasa minema ei pea. Samuti ei laiene 2 + 2 nõue kino- ja teatrisaalidele ega koolidele, küll aga meelelahutusasutustele, mis peavad uksed sulgema südaööst.

Erand kehtestati ka söögikohtadele. Valitsus pidas restoranide esindajatega mitu päeva läbirääkimisi ja neile vastu tulles on lubatud, et üks laudkond on maksimaalselt kaheksa inimest, keda peab järgmisest laudkonnast lahutama vähemalt kaks meetrit.

Ühissõidukites, kontserdi-, kino- ja teatrisaalides tuleb hakata kandma maski.

"Kui sa pole alla 12-aastane või sul pole muud meditsiinilist näidustust, tuleb oma suu ja nägu katta. On see mask või enda maskilaadne toode, selles osas me ei täpsustanud," ütles Reps.

Samal ajal möönis ta, et rangeid trahve nõude eiramise eest määrama ei hakata. Küll aga on meditsiiniasutusel või kontserdikorraldajal õigus külastajalt maskikandmist nõuda.

Repsi sõnul soovib valitsus hoida ühiskonda võimalikult kaua lahti. Eriti oluline on see koolide puhul, kus 5. klassideni ja ka hariduslike erivajadustega õpilastele peaks olema tagatud kontaktõpe. Samuti peaksid saama kontaktõpet need õpilased, kellele kevadel distantsõpe ei sobinud.

Küll aga julgustatakse koole õpet hajutama, et seal nii tihedalt koos ei oldaks.

Otsuste juriidilisi nüansse veel täpsustatakse.