Laupäeval teatas Skvernelis valitsuse kavatsusest karmistada karantiini omavalitsustes, mis on niinimetatud punases tsoonis, ja kehtestada see omavalitsustes, mis on kollases tsoonis. Skvernelise sõnul on ta veendunud, et karantiinirežiim peab olema rangem kui praegused piirangud, vahendab LRT.

„Tahtsime sellistest meetmetest pääseda, aga eelkõige kuulame me arstide ja spetsialistide ettepanekuid ja alternatiivi ei ole,” ütles Skvernelis.

Peaminister teatas, et üleüldise karantiini kehtestamine lõpetab toitlustusasutuste töö, välja arvatud kaasamüümise. Tehakse ettepanek peatada spordiklubide, ujulate ja spaade tegevus ning piirata näiteks tantsuklubide tegevust.

Koolide ja lasteaedade kohta otsustatakse Skvernelise sõnul tõenäoliselt seda, et algkoolide ja koolieelsete asuuste tööd ei piirata ning vanemad klassid viiakse segaõppele, kusjuures osa õpilasi on koduõppel ja osa kontaktõppel.

Viimase ööpäeva jooksul lisandus Leedus 897 koroonaviirusega nakatunut ja suri viis inimest, teatas tervishoiuministeerium.