Erakonna juhatuse valimistel said enim hääli Margus Tsahkna, Karin Kaup Lapõnin ja Marek Reinaas. Juhatusse valiti veel Lauri Hussar, Pirko Konsa, Jaak Laineste, Margot Roose, Aleksei Jašin.

„Sellise juhatusega oleme valmis juba täna uue valitsuse moodustama,“ ütles Kristina Kallas võidukõnes erakonnakaaslastele.

Üldkogul toimusid erakonna esimehe ja uue juhatuse valimised, võeti vastu erakonna uus programm ning põhikiri.

Juhatusse kandideeris 15 inimest. Juhatuse kandidaadid on: Karin Kaup-Lapõnin, Margot Roose, Svetlana Skrebneva, Marek Reinaas, Margus Tsahkna, Lauri Hussar, Tarmo Tamm, Jaan Tepp, Arko Okk, Taavi Vaikjärv, Jaak Laineste, Pirko Konsa, Siir Lehtmets, Aleksei Jašin ja Pavel Starkov. Vastavalt uuele vastuvõetavale põhikirjale on erakonna Eesti 200 juhatuses 8 liiget. Üldkogul valitakse ka erakonna revisjonitoimkond, kuhu kandideerivad Indrek Nuume, Mait Kornet ja Piret-Ireen Raidmets.

„Me oleme ennast erakonnana viimase kahe aasta jooksul toimunud päris rajude tõmbetuulte keerises selgemalt positsioneerinud. Kui kaks aastat tagasi tundus, et vaja on peenhäälestusest üle saada ja visioonikamalt juhtida riiki, siis täna on olukord selline, kus me oleme lisaks halvale juhtimisele veel ka halva poliitilise kultuuri saanud. Tegime selle kõige valguses oma programmi selgemaks ja keskendusime oma väärtustele ja põhimõtetele,“ selgitas erakonna esimees Kristina Kallas üldkogu arutelu eesmärke enne üritust.

„Me oleme kahe aasta jooksul kindlustanud endale kindla toetajaskonna 10% ringis, kuid meie potentsiaal on oluliselt rohkem. Eestis on väga suur nende inimeste hulk, eriti uue põlvkonna seas, kes kohe kuidagi ei nõustu selle rahmeldava ja ebaviisaka paigaltammumisega. Nende ootus ja lootus poliitikas oleme meie,“ selgitas Kallas.