Ida prefektuuri kriisistaabi juhi abi Ergo Soosaare sõnul on meede mõeldud klientide ja teenindajate kaitsmiseks.

„Lähtudes Terviseameti soovitustest kanda rahvarohketes kohtades maske, jõudsime seisukohale, et kollektiivne kaitsemaskide kandmine vähendab märgatavalt nakatumise ohtu meie teenindussaalides. Seega palume kõigil teenindussaali külastajatel võtta kaasa näomaskid – kui klient unustab aga maski kaasa võtta, antakse inimesele näomask koha peal," ütles Soosaar. "Antud korraldus kehtib ka teenindussaali töötajatele – desinfitseerimisvahendite kasutamine, sotsiaalse distantsi hoidmine ning näomaskide kandmine teeb nakatumisohtu võimalikult väikseks.“

Kohustus hakkab kehtima esmaspäevast, 5. oktoobrist.

Olukorrast Ida-Virumaal

Ida-Viru keskhaiglas suri eile koroonaviirusesse nakatunud 84-aastane mees. Kokku on Eestis surnud 66 koroonaviirusesse nakatunud inimest.

Hommikuse seisuga on ida regioonis kümme aktiivset kollet, millest Kohtla-Järve töökoha koldega on seotud seitse, esimese Sillamäe töökoha koldega 14 ja teise Sillamäe töökoha koldega üheksa inimest.

Tutvuskonna koldega on seotud 30, Tammiku põhikooli koldega 11, Kohtla-Järve kesklinna põhikooliga kuus, teise Ida-Virumaa pereliikmete ja tuttavate koldega seitse ja Kohtla-Järve sünnipäeva koldega seitse inimest.

Täna lisandusid ida regionaalosakonna jälgimisele ka Jõhvi gümnaasiumi kolle (kuus haigestunut) ja Jõhvi hooldekeskuse kolle (samuti kuus haigestunut, kellest viis on kliendid ja üks töötaja).

Saksamaa lisas 30. septembril Ida-Virumaa riskipiirkondade nimekirja, mis tähendab, et Ida-Virumaalt Saksamaale reisijad peavad seal kaks nädalat karantiinis olema.